Spor
  • 16.12.2013 17:30

G.Saray'ın rakibini tanıyalım

Rus milyarder Roman Abramoviç'in sahibi olduğu İngiliz kulübünde dünyaca ünlü yıldızlar forma giyiyor.

Kalesini Çek kaleci Petr Cech'in koruduğu Chelsea'de. Defansında tecrübeli isim ve takım kaptanı İngiliz John Terry ve Ashley Cole. Orta sahasında Frank Lampard , Micheal Essien, Brezilyalı genç yıldız Oscar ,Belçikalı kanat oyuncusu Eden Hazard ve İspanyol Juan Mata bazı yıldızları. Forvet hattında ise futbol severlerin yakından tanıdığı İspanyol forvet Fernando Torres ve Samuel Eto Chelsea'nin bazı yıldızları. Kadrosunun toplam değeri 425 milyon euro olan Chelsea son iki sene Avrupa Kupalarında başarılı bir perfomans göstererek.Geçen sene UEFA kupasını 2011 yılında ise şuan Galatasaray forması giyen Didier Drogba'nın son dakika golü ile maçı uzatmalara oradan da penaltı atışlarına kadar uzatmış ve penaltı atışları sonucu kupaya uzanan takım olmuştu.

Chelsea'nin şuanki teknik patronu ise dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör Jose Mourinho. Daha önce 2004-2007 yılları arasında çalıştırdığı ve 2 yıl üstüste Premier Ligi şampiyonluğu kazandığı Chelsea'nin başına bu sezon tekrar getirilen Portekizli teknik adam . Bu sezon Chelsea'nin başında çıktığı 16 lig maçında aldığı 10 galibiyet,3 beraberkik ve 3 mağlubiyet ile topladığı 33 puan ile ligde 3'üncü sırada. Chelsea Şampiyonlar Ligi'nde ise bu sene mücadele ettiği E grubunu 12 puan ile lider tamamladı.Oynadığı 6 maçta 4 galibiyet alan Chelsea grupta sadece 2 mağlubiyet aldı. Her 2 mağlubiyeti de İsviçre'nin Basel takımından aldı.

Chelsea, 1. tur grup maçlarında en az gol yiyen takımlardan biri oldu. Chelsea, Schalke ve Steaua Bükreş karşılaşmalarında kalesini gole kapadı. Basel maçlarında kalesinde 3 gol gören Chelsea ile birlikte 3'er gol yiyen Manchester United ve Atletico Madrid Şampiyonlar Ligi'nin grup aşamasında en az gol yiyen diğer ekipleriydi.

Senegalli Demba Ba, İspanyol Fernando Torres ve Kamerunlu Samuel Eto'o gibi golcü oyuncularının yanı sıra Brezilyalı Ramires, kaydettikleri 2'şer golle grup aşamasında 12 gol bulan Chelsea'de yükü çeken isimler oldu.

Belçikalı Eden Hazard, İngiliz Frank Lampard ve Brezilyalı Oscar, Chelsea'nin diğer gollerine imza atan futbolculardı. Chelsea"de Makedon savunmacı Daniel Georgievski, 4-0 kazanılan Steaua Bükreş karşılaşmasında topu kendi ağlarına göndererek Chelsea'nin 2. golüne imza attı.
Sercan SAPANATAN, İstanbul-DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 09:21

İLGİLİ HABERLER