Gündem
  • 17.8.2009 20:40

GÜL: ENERJİDE İŞBİRLİĞİ KONULARINI GÖRÜŞTÜK

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife Al Thani ile enerji konusunda yapılabilecek işbirliği konularını geniş şekilde görüştüklerini belirtti.
Cumhurbaşkanı Gül ile Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife Al Thani, genişletilmiş ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Toplantı öncesinde Gül ve Al Thani huzurunda iki ülke arasındaki işbirliği protokolleri imzalandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ve Katar Çalışma Bakanı Sultan Bin Hassan Al-Dhabit Al-Dousari, ''İşgücü İstihdamının Tanzimine Dair Anlaşmaya Ek Protokol''ü imzaladı.
İki ülke arasında ''TRT ile Katar Medya Kurumu Arasında Radyo, Televizyon ve Haber Alanlarında İşbirliği Öngören Mutabakat Zaptı'', ''Diplomatik Hizmet Verilmesi İçin Pasaport Hamilleri İçin Vizenin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'' da imzalandı.
Cumhurbaşkanı Gül, enerji konusunda yapılabilecek işbirliği konularının geniş bir şekilde görüşüldüğünü belirterek, ''Yapılabilecek gaz boru hatları, aynı şekilde depolama tesisleri, rafinerileri, bütün bunları geniş şekilde ele aldık. Türkiye'nin LNG ihtiyacının karşılanması konularında da görüşmelerde bulunduk'' dedi.
Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Bu ziyarette zaten mükemmel olan ilişkilerimizin daha da ileri bir seviyeye taşındığını ifade etmek isterim. Her iki ülke siyasi iradelerini bir kez daha göstermişlerdir ki gerek ekonomik, gerek siyasi konularda müşterek çalışmaya ve işbirliği içinde olmaya devam edeceklerdir.''
Cumhurbaşkanı Gül'ün bütün konuları dile getirdiğini kaydeden Al Thani de ''Katar'dan Türkiye'ye uzanacak bir boru hattının gerçekleşmesini umuyoruz. Bu meseleyi enerji konuları içinde ele aldık. Zaten bu hususla ilgili ortak çalışma ekibi oluşturulacak ve kısa süre içinde sonuçları ortaya koyacak'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:42

İLGİLİ HABERLER