Sağlık
  • 18.11.2016 00:16

Günde 2 yemek kaşığı tüketin göbeğinize elveda deyin

Karın çevresinde biriken inatçı yağlar, genelde bağırsak tembelliği sonucu oluşur. Yağlar karında depolanır ve vücudun toksinlerden arınmasını (detoksifikasyon) yavaşlatır. Bu yüzden beslenme uzmanları bu probleme çözüm olarak bir içecek öneriyorlar.

Göbek Yağı Eriten İçecek Tarifi

- 125 gram yaban turpu

- 3 adet limon (tarım ilaçlarını temizlemek için, kullanmadan önce limonları su dolu bir kaba koyup üzerine 1 yemek kaşığı sirke ilave edin ve 10 dakika bekletin)

- 3 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı:

125 gram yaban turpunu mutfak robotuna koyup iyice çekin. Limonları (kabuğu soyulmamış olarak) kesin, çekirdeklerini çıkarın ve limonları da mutfak robotuna koyun. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yaban turpuyla birlikte çekin. Ardından 3 yemek kaşığı balı ilave edin ve iyice karıştırın.

Bu karışımı ağzı kapalı bir kavanozda ve buzdolabında muhafaza edin.

Peki nasıl tüketilmeli?

Bu karışımından 3 hafta boyunca, günde iki defa, öğün esnasında 1 yemek kaşığı tüketin.

yaban turpu bal ile ilgili görsel sonucu

Yaban Turpu Nedir

Yaban turpunun mensup olduğu bitkiler tupgiller grubundandır. Acı sevenlere öz kardeşten daha yakın bir acılığı vardır. Toz halinde kullanımı olan turpun geçmiş yüzyıllarda sindirim hastalıklarına karşı ilaç olarak kullanılmışlığı vardır. Yetişmek için ortam ayırmayan bu bitki, Amerika da üretilir. Dünya da ihtiyacını Amerika dan karşılar. Ülkemizde de üretim alanı geniştir. C vitamini, kalsiyum ve magnezyum deposudur. Kavanozlarda açılmadan uzun süre saklanır.

Yaban Turpun Faydaları

Geçmiş çağlarda sırt ağrıları için, zehirlenmelerde ve öksürük sökücü gibi hastalıklarda kullanılmıştır. Geçmişinde belli araştırmalarda günümüze hediye edilen bu bitki pek çok şifa kaynağı barındırır. Yaban turpunun faydaları yazmakla bitmez. Mide dostu, deri kızartıcı, olan bu bitki idrar söktürmede de etkilidir. Romatizma merhemi olarak da faydaları size ağrıları alınmış biri olmanın huzurunu verecektir. Öksürük ve astım için ise bal ve şeker oluşumuyla tedavi edici özelliğe kavuşur. Yaban turpundan elde edilen suyu ile mikroplardan temizleme özelliğine kavuşmuş bir antibiyotik haline gelir. Grip ve yüksek ateşte en iyi sonuç alacağınız yöntem olabilir. Balgam söktürücü özelliğiyle günlerce belki haftalarca süren kuru öksürüklerinize çare olabilmektedir. Yemek sorunu çocuklarınızda iştah açar. Şişkinlik sorunlarınızda gaz söktürür.

 Yaban Turpunu Nasıl Kullanmak Gerekir

Genelde toz olarak kullanılır. Ama bitkisel karışımların içine rendelenerek daha yüksek fayda sağlanır. Yaban turpunun bütün bölümleri şifa için kullanılabilir. Kökü, çiçekli ve yapraklı dallarının her birinde ayrı şifalar vardır. Kansere karşıda etkili olan yaban Turbu, mikserden geçirerek elma sirkesiyle buluşturun. Bu karışımı günlük düzenli kullandığız da kansere karşı faydasını göreceksinizdir. Romatizma bel ve sırt ağrılarında bitkinin yapraklı ve çiçekli bölümleri lapa haline getirilerek kullanılır. Ayrıca bu turptan üretilen soslarla da et ve balık sofralarınıza ayrı tatlar katabilirsiniz.

Limonun sağlık açısından faydaları:

Limonun tadı her ne kadar asidik olsa da, limon vücutta bazik etki oluşturur. Hatta limonlar en çok bazik etki gösteren gıdalardan biridir, bu da limonu vücudun yüksek asidik olduğu durumları dengelemek için mükemmel bir gıda haline getirir. Dünyanın her yerinde sevilen, mutfaklarımızın ana gıdalarından olan limon ürik asit ve diğer toksinleri çözücü bir maddedir, karaciğeri çok iyi uyarır ve safrayı sıvılaştırır.

Limon kabuğunda bulunan tangeratin isimli güçlü fitobesin bileşeninin Paskinson's hastalığı gibi beyin hastalıklarında karşı koruduğu gösterilmiştir. Limon, C vitamini ve diğer antioksidanlar açısından da zengindir ve bağışıklık sisteminin soğuk algınlığı ve gripe yol açan mikroplarla savaşmasına yardımcı olur. Meyve ve sebzeler açısından zengin, sağlıklı bir beslenme düzenine sahip olmak özellikle fiziksel olarak daha az hareketli olduğumuz kış aylarında daha da önemlidir.

Balın sağlık açısından faydaları:

Bal arıları tarafından çiçeklerdeki nektardan üretilen tatlı bir sıvı olan bal, bazı kanser türleri ve kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı antioksidanlar olan flavonoidleri içerir. Yapılan son araştırmalar, balla tedavinin ülser ve bakteriyel gastroenterit (mide bağırsak yangısı) rahatsızlıklarını azaltmaya yardımcı olduğunu gösterdi.

Bal, özellikle de karabuğday balı öksürüğe iyi gelir. Yapılan bir araştırmada karabuğday balının gece öksürüğüne iyi geldiği ve rahat bir uyku sağladığını gösterdi.

 

Güncellenme Tarihi : 18.11.2016 00:39

İLGİLİ HABERLER