Gündem
  • 4.5.2016 22:14

AK Parti'de PELİKAN krizi

Bir blog sitesinde Erdoğan'ın yakın isimleri tarafından kaleme alındığı idida edilen, "Pelikan Dosyası" isimli yazı, Davutoğlu'nu koltuğundan eden fitili ateşledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 1 saat 40 dakika görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu yarın açıklama yapacak. CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi ve CNNTürk Ankara Temsilcisi Hande Fırat son kulis bilgilerini verdi. AK Parti'nin Ramazan ayından önce, mayısta kongreye gideceği belirtiliyor. Ancak kesin tarih yarın yapılacak MYK toplantısında belirlenecek. Kulislerde Başbakan AhmetDavutoğlu'nun kongrede aday olmayacağı da konuşuluyor.

Herkesin gözü bugün Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile BaşbakanAhmet Davutoğlu arasındaki görüşmeye çevrilmişti. Kritik görüşme 1 saat 40 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşmenin 'olağan' olduğunu, açıklama yapılmayacağını belirtti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, görüşmenin ardından saat 20.30'da Başbakanlık konutuna geçti.

BAŞBAKAN YARIN AÇIKLAMA YAPACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, bugün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonrası yarın MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyeceği belirlendi. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre toplantının, yarın saat 11.00’de AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşeceği öğrenildi.

AK PARTİ'DE KONGREYE GİDİYOR

CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de konuşan CNNTürk Ankara Temsilcisi Hande Fırat ise çok önemli bir kulis bilgisini paylaştı. Kulislere göre AK Parti Ramazandan önce, Mayıs ayında kongreye gidiyor.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi de kendisine gelen bilgilere göre de kongreye gidildiğini söyledi.

 Selvi, "Kongreye gidiliyor hem de yarın Sayın Başbakan MYK üyeleriyle toplantıdan sonra bir basın toplantısı yapacak. Ve bu basın toplantısında 15 – 20 gün içerisinde Ramazan ayından önce AK Parti’nin olağanüstü kongreye gitme çağrısı yapacak,  bu büyük ölçüde netleşti. Sayın cumhurbaşkanı ile görüşmelerinde de kongre ile bu işin çözülmesi yönünde ortak karar aldıkları belirtiliyor. Sayın Davutoğlu aday olmayacak öyle gözüküyor ama bunu kendisi açıklayana kadar tam bilemeyiz. Tek adayla kongreye gidilecek. Ama AK Parti’de şu anda yaşanan sonucun bir kongreye gidilmeden çözülmeyeceği noktasında bir görüş birliğine varılmış. Bir kongreye gidilerek bu işin çözülmesi kararı alınmış" diye konuştu. 

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:06

İLGİLİ HABERLER