Gündem
  • 16.5.2011 00:03

KADİR TOPBAŞ, HAK SAHİPLERİNE TAPU DAĞITTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kartal'da hak sahiplerine tapularını dağıttı. Topbaş, İstanbul'un tamamında belediyeye ait arazilerde yaşayanların tapularının verilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Başkan Topbaş, Hürriyet Mahallesi'nde düzenlenen tapu dağıtım törenine katıldı. Törende konuşan Topbaş, İstanbul'un başta ulaşım olmak üzere her alandaki sorunlarını çözmeye devam ettiklerini anlattı. Topbaş, İstanbul'da geçmişte olduğu gibi göç yoğunluğunun olmadığını, çünkü Anadolu'nun her kentinin gelişme sürecine girdiğini söyledi. İstanbul'da son 7 yılda yaptıkları yatırımla 100 bin kişiye iş imkanı verdiklerinin altını çizen Kadir Topbaş, birçok semtin tapu sorunu bulunduğunu, Hürriyet Mahallesi'nde de bu sorunun var olduğunu ve çözme çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.
"İstanbul'un tamamında Büyükşehir'e ait arazilerde yaşayanların tapularının verilmesi için çalışmaları yaptık" diyen Topbaş, bazı gecikmeler olduğunu, bugün tapuların bir kısmını verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyledi.
Topbaş, bölgeye imar artışı gibi ek imkanlar da vereceklerini, böylece deprem riski olan yapıların yıkılarak yeniden yapılabileceğini ve kentsel dönüşüm yerine imar hakkını vatandaşın kendisinin kullanmasını sağlayacaklarını dile getirdi. Başkan Topbaş, konuşmasının ardından bazı hak sahiplerine tapularını verdi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 17:34

İLGİLİ HABERLER