Medya
  • 11.12.2021 23:56

Güneş'in inanılmaz güzellikteki görüntüsünü çekti

Astrofotograf, güneş yüzeyindeki girdapları ve tüy tipi desenleri ortaya çıkaran  şimdiye kadarki en net fotoğrafını' çekti..Fotoğrafçı Andrew McCarthy, görüntüyü oluşturmak için güneşin 150.000 ayrı fotoğrafını katmanladı..

Andrew McCarthy, güneş sisteminin en büyük yıldızının girift çarpıcı detayını iletmek için güneşin 150.000 ayrı fotoğrafını katmanladı.

Ortaya çıkan fotoğraf muazzam bir 300 megapikseldir. (standart bir görüntüden 30 kat daha büyük) En yakından görünümünde, koyu güneş lekelerinin yanında girdaplar ve tüy tipi desenler net olarak görülebilir.

Instagram'da @cosmic-background olarak bilinen fotoğrafçı, güneşten yayılan minik kraterler ve ateşli dalgaların yanı sıra bir bina alanı parıltısını da tanımlıyor.

En yakından görünümünde, gizemli karanlık güneş lekelerinin yanı sıra insan gözüyle girdaplar ve tüy tipi desenler görülebilir. Görüntülerdeki karanlık noktalar aslında fotoğrafik süreçle tersine çevrilir ve gerçekte yanan yıldızın çok parlak yüksek enerjili alanlarıdır. Bu süreç zorludur ve fotoğrafçının kör olmasını önlemek için iki filtreli uzman bir teleskop gerektirir.

Her şey, standart 10 megapiksel kamera görüntüsünden 30 kat daha büyük olan 300 megapiksellik devasa görüntüde görülebilir.

Andrew dedi ki: 'Bir görüntüyü işlemeyi bitirene kadar gerçekte neye benzediğini göremiyorum ve bu çok özeldi. Güneşin fotoğrafını çekmek beni her zaman heyecanlandırır, gerçekten ilginç çünkü her zaman farklı ve o gün güneşte çok güzel bir gündü.'

Güneş, enerji yayan, neredeyse mükemmel bir sıcak plazma küresi olan Güneş Sistemi'nin kalbindeki yıldızdır.  1.39 milyon km çapındadır ve Dünya'nın kütlesinin 330.000 katıdır.  Yıldızın dörtte üçü hidrojenden, ardından helyum, oksijen, karbon, neon ve demirden oluşur.

Güneş, enerji yayan, neredeyse mükemmel bir sıcak plazma küresi olan Güneş Sistemi'nin kalbindeki yıldızdır. 1.39 milyon km çapındadır ve Dünya'nın kütlesinin 330.000 katıdır. Yıldızın dörtte üçü hidrojenden, ardından helyum, oksijen, karbon, neon ve demirden oluşur.

Bu süreç zorludur ve bir yangını ve fotoğrafçının kör olmasını önlemek için iki filtreli uzman bir teleskop gerektirir.

Güneş, maddenin kütleçekimsel çöküşünden merkezde toplanan büyük bir moleküler bulutta oluştu.  Gerisi, diğer her şeyi oluşturan yörüngedeki bir diske yassılaştı.

Güncellenme Tarihi : 12.12.2021 23:58

İLGİLİ HABERLER