Yaşam
  • 6.5.2016 12:55

Günün magazin haberleri

Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren'e hapis şoku

Savcı 34 sanıklı uyuşturucu davasında esas hakkındaki mütalaasında Cenk Eren, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca için uyuşturucu madde kullanmak suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istedi.

NEDEN DAVA AÇILMIŞTI

İstanbul Narkotik Polisi, 2013 yılının Ocak ayında yaptığı operasyonda aralarında oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, ve şarkıcı Cenk Eren'i “uyuşturucu temin etmek" suçundan gözaltına almıştı.

Bir süre karakolda kalan Gizem Karaca, Cenk Eren ve Çağatay Ulusoy daha sonra serbest bırakılmıştı. 'Uyuşturucu madde kullanmak ve temin etmek' suçunda dava açılan ünlü oyuncular mahkemeye çıkıp ifade vermişti.

KİMSEYE UYUŞTURUCU TEMİN ETMEDİM

İlk ifadesinde Kimseye uyuşturucu temin etmediğini belirten Çağatay Ulusoy, “Bizim camiada birçok kişi esrar içiyor. O dönemde Emir’in Yolu dizisinde oynuyordum. Psikolojik ve ruhen sıkıntılı bir dönemdeydim. Daha fazla içmeye başladım, kimseye uyuşturucu temin etmedim” savunmasını yapmıştı.

Mahkeme heyeti de Ulusoy'un tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.

 

Gaga'dan hayır için giyim koleksiyonu

Ünlü şarkıcı Lady Gaga, Love Bravery adını verdiği giyim koleksiyonunu önceki gün New York'taki Macy's mağazasında tanıttı. Gaga'nın, kardeşi Natali'nin yanı sıra Elton John ve tasarımcı Brandon Maxwell ile birlikte hazırladığı koleksiyon, sınırlı sayıdaki parçalardan oluşuyor. Tüm parçaların 100 doların altında fiyatlara satıldığı koleksiyondan yapılan alışverişlerin yüzde 25'i Gaga'nın hayır kurumu Born This Way Vakfı ile Elton John AIDS Vakfı'na bağışlanacak.

 

Yıldızını Kristen takdim etti

Ünlü aktris Jodie Foster, Hollywood Bulvarı'nda yıldız sahibi olan isimler arasına katıldı. Önceki gün düzenlenen törenle Foster'ın yıldızı kaldırımdaki yerini aldı. Ünlü oyuncuya yıldızını, 2002 yapımı 'Panik Odası' filminde Foster'ın kızını oynayan Kristen Stewart takdim etti.

 


Sanat galerisinin VIP konuğu

Oscarlı oyuncu Leonardo DiCaprio, önceki gün New York'taki bir sanat galerisinde objektiflere takıldı. Art Frieze isimli galeride düzenlenen VIP etkinliğe katılan ünlü aktör, sanat eserlerini yakından inceledi. DiCaprio'nun, her zamanki gibi tanınmamak için şapka taktığı görüldü.

 

Gölde poz verdi

Yakışıklı oyuncu Matthew McConaughey, önceki gün bir dergi için Beverly Hills'te poz verirken görüntülendi. Franklin kanyonundaki bir gölde büyük bir lastiğin üzerine oturarak poz veren ünlü oyuncu, renkli görüntüler sergiledi.

 

'Komedi mi breh breh!'

Cem Davran, geçtiğimiz günlerde 'İftarlık Gazoz' isimli filmde duygusal bir karakteri canlandıran Cem Yılmaz'a komedi dalında ödül verilmesini eleştirmişti. Ünlü oyuncu, sosyal medyada şöyle tepki göstermişti: 'İftarlık Gazoz'da oynayan Cem'e komedi oyunculuğu ödülü, öyle mi? Breh breh... Adam dramatik inceliği döktürmüş, ne komedisi! Sahiden pes!' Davran, önceki gün Arnavutköy'de görüntülendi. Sanatçı, Cem Yılmaz'ın aldığı ödülle ilgili soruları yanıtlamadı.

 

'Dört Mevsim ' komedi

Melih Ekener ve Ece Müderrisoğlu; 'Dört Mevsim' isimli komedi dizisiyle ekrana gelmeye hazırlanıyor. Sat-7 Türk kanalında yayınlanacak olan dizide; çocukluk, gençlik, olgunluk ve yaşlılık dönemlerindeki kadın-erkek ilişkileri ele alınacak. Emre Özbay'ın kaleme aldığı, yönetmenliğini Kerem Gülermen'in üstlendiği dizide; internet bağımlılığından aşk ve paraya kadar her türlü konu işleniyor.

 

Fatih Sultan Mehmet boksör oldu

'Fetih: 1453' isimli filmde Fatih Sultan Mehmet'i canlandıran Devrim Evin, 'Kısmen Renkli' isimli bir albüm çıkaran Pizz isimli gruba destek verdi. Ünlü oyuncu, grubun 'İntihar Süsü' isimli şarkıya çektiği klipte rol aldı. Evin, klipte bir boksörü canlandırdı.

 


'Sanat müziği benim hayatım'

Şarkıcı Aslı Hünel, Türk sanat müziği albümü için kolları sıvadı. Son dönemlerde arka arkaya gelen Türk sanat müziği albümleri için çok mutlu olduğunu söyleyen Hünel, şöyle konuştu: "Tarkan'ın bir popstar olarak Türk sanat müziği albümü yapması beni çok mutlu etti. İmajım, tarzım ne olursa olsun; hayatımın sonuna dek sanat müziği okuyacağım. Bu, benim misyonum."

 


Darülaceze yararına bir araya gelecekler

Futbol ve sanat camiasının yıldız isimleri, 10 Mayıs'ta Sinan Erdem Spor Salonu'nda Darülaceze yararına düzenlenecek gece için bir araya geliyor. Gecede; Berkay, Buray, Edis, İlyas Yalçıntaş, İrem Derici, Linet, Murat Dalkılıç ve Soner Sarıkabadayı konser verecek; Anadolu Ateşi de bir gösteriyle etkinliğe renk katacak. Gecede; Şota Arvaeladze, Pascal Nouma, Roberto Carlos, Gheorghe Hagi, Elvir Baljic, Pierre Van Hoojidonk, Rüştü Reçber, Oktay Derelioğlu, Ümit Karan gibi ünlü futbolcular da maç yapacak. Maçın hakemliğini ise Erman Toroğlu üstlenecek. Biletler, Biletix'te satışta!

 

Soruları yanıtsız bıraktı

İbrahim Tatlıses'in yıllar sonra kızı olarak kabul ettiği Dilan Çıtak, önceki gece Taksim'de görüntülendi. Keyifli haliyle dikkat çeken Çıtak, İstiklal Caddesi'nde bulunan bir mekanda kız arkadaşlarıyla sohbet etti. Çıtak, mekan çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

 

'Tarkan'dan evlilik golü yedim'

Geçtiğimiz günlerde sevgilisi Ebru Şallı ile kısa süreli bir ayrılık yaşayan Sinan Akçıl, önceki akşam İstinye Park'ta görüntülendi. Bir kozmetik mağazasından kendisine parfüm alan Akçıl, gelecek hafta yeni şarkısı için çekeceği klipte kamyon şoförünü oynayacağını söyleyip, bundan gurur duyduğunu belirtti. Ünlü müzisyen, geçtiğimiz günlerde kısa süreli ayrılık yaşadığı sevgilisi Ebru Şallı'ya hitaben söylediği "Devlerin aşkı büyük olur" sözünün karşılıksız kalması üzerine de "Devler, öyle kolay kolay her şeye yanıt vermez" diye konuştu. Gazetecilerin megastar Tarkan'ın evliliğiyle ilgili düşüncelerini sorması üzerine Akçıl, "Önce Tarkan evlensin dedik. Bir ay sonra evlendi. Ben beş yılda evlenir diye bekliyordum. Tarkan'dan gölü yedim. Mutluluklar diliyorum tabii. Ama yaktın bizi Tarkan" dedi.

 

Mekanın kapanmasına aldırmadı

Serenay Sarıkaya ile aynı filmde rol alacak olan Nejat İşler, uzun bir aradan sonra Bodrum'dan İstanbul'a döndü. Önceki gece Cihangir'deki White Mill Cafe'de arkadaşlarıyla buluşan ünlü oyuncu, mekan kapandıktan sonra 1.5 saat daha içeride oturmaya devam etti. İşler'in peş peşe Ahmet Kaya şarkıları çaldırdığı öğrenildi. Gece yarısı dışarıya çıkan ünlü oyuncunun, doktorları yasaklamasına rağmen sigara içmeye devam ettiği görüldü. Kendisini bekleyen araca binen İşler, aracı kullanan kişiye "Hadi bas gidelim!" dedi.

 


12 Eylül'ün acı yüzü beyazperdede

12 Eylül'de idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatını konu olan 'Ankara Yazı-Veda Mektubu' adlı film bugün vizyona giriyor. Filmde Gürkan Uygun ve İpek Tuzcuoğlu başrolleri paylaşıyor
TRT TV Filmleri projesi kapsamında çekilen 'Ankara Yazı-Veda Mektubu' adlı sinema filminin basın gösterimi, önceki gün Zorlu Cinemaximum'da gerçekleşti. Yönetmenliğini Kemal Uzun'un yaptığı filmin başrollerini; Gürkan Uygun, İpek Tuzcuoğlu, Münir Can Cindoruk, Burçin Abdullah, Ümit Acar, Tuncer Salman ve Sefa Zengin paylaşıyor. 12 Eylül darbesinde Mustafa Pehlivanoğlu'nun idam edilmesini ve ailesinin yaşadıklarını anlatan film; bugün izleyiciyle buluşacak.

'GURUR DUYDUM'
'Ankara Yazı-Veda Mektubu'nda Mustafa Pehlivanoğlu'nun babası Ahmet Necmi Pehlivanoğlu'nu canlandıran Gürkan Uygun, filmin hikayesinden dolayı gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettiğini söyledi. Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesi Zeynep Pehlivanoğlu'nu canlandıran İpek Tuzcuoğlu ise 'Ankara Yazı-Veda Mektubu'nun, kariyerinde gurur duyduğu yapımlardan biri olduğunu ifade etti.

 


Metin Şentürk'e boşanma 390 bin TL'ye patladı!

Geçen sene Fulya Kalkavan ile boşanan ünlü sanatçıMetin Şentürk'e 390 bin TL hesap kesildi.

Fulya Kalkavan'la geçtiğimiz yıl boşanan sanatçıya Yargıtay'dan bir iyi bir kötü haber geldi. Tarafların boşanmasını ve Şentürk'ün, eski eşine 150 bin TL tazminat ödemesi kararını onayan Yargıtay, nafakaya gerek görmedi. Şentürk, boşanma sürecinde ödemediği 240 bin TL tedbir nafakasıyla birlikte toplam 390 bin TL ödeyecek.

Fulya Kalkavan, avukatı Dilek Şahbaz aracılığıyla haciz işlemi başlatmıştı.

 

Leyla Lydia Tuğutlu'ya sürpriz teklif

Son dönemin en çok konuşulan isimlerinden olan LeylaLydia Tuğutlu'nun yıldızı parlamaya devam ediyor.

Çağatay Ulusoy ile başrolünü oynadığı 'Delibal' filminde oyunculuğu kadar seslendirdiği 'lovefool' şarkısıyla da büyük beğeni toplayan Tuğutlu müzik şirketlerinin son gözdesi haline geldi.

Konservatuar eğitiminin yanında 5 yıl müzik ve keman dersleri alan oyuncu "Şarkı söylemek gibi bir iddiam yok" dese de, müzik şirketlerinin Tuğutlu'yu markaj altına aldığı konuşuluyor.

Öyle ki bu şirketlerden birinin Tuğutlu'ya önümüzdeki hafta 'single' teklifi yapacağı belirtiliyor. Ünlü oyuncu gelen teklife 'evet' demesi halinde Temmuz ayının ikinci haftasında stüdyoya girecek.

Ünlü oyuncunun 'Delibal' filminde seslendirdiği şarkı Youtube'da yaklaşık 4 milyon kişi tarafından izlendi. Tuğutlu, Miss Turkey 2008 Güzellik Yarışmasında birinci oldu.

 

Dokuz yıllık sır

Klarnet virtüözü Serkan Çağrı'nın yeni albümü 'Sır' dokuz yıl aradan sonra müzikseverlerle buluşuyor.
Çağrı, 20 Mayıs'ta çıkacak albüm için "Sırrımı nefesimle seslere döktüm. Klarnet, küçük yaştan itibaren içimden geçenleri ve yaşadıklarımı en iyi anlatan sırdaşım oldu. Ağlarsam ağlıyor, gülersem gülüyor. Yaşadığım tüm duyguları onunla anlatabiliyor, sırlarımı en iyi onunla paylaşabiliyorum" dedi.

 

Hande Subaşı ile eski eşinin arasından su sızmıyor

Hande Subaşı ile boşandığı eşi Can Tursan arasından su sızmıyor.
2005 Türkiye Güzeli, Tursan'la olan 4 yıllık evliliğini geçtiğimiz ay noktaladı.
Ayrılığın ardından birkaç defa bir araya gelen eski eşler, önceki gün de birlikteydi.
Arkadaşlarının da eşlik ettiği Hande Subaşı ve Can Tursan, keyifli akşamlarında çekilen bu kareyi de instagram'da paylaştı.
Güzel oyuncunun bu fotoğrafına da "Boşanırken kanlı bıçaklı olan ünlü çiftlere en güzel örnek sizsiniz" mesajları yapıldı.
'CAN'I ÇOK SEVİYORUM'
Geçtiğimiz hafta da eski eşiyle bir mekanda buluştuğu konuşulan Hande Subaşı, bu dedikodunun ardından şöyle açıklama yapmıştı:
"Can'la bizi bundan sonra da birlikte görmeniz çok doğal. Aramızda hiçbir sorun yok. Can'ı seviyorum, çok iyi bir insan."

 

Tarkan'ın muhafazakar aileden kız alması


Günaydın yazarı Mevlüt Tezel bugünkü yazısında, geçtiğimiz günlerde hayranı Pınar Dilek ile nikah masasına oturan Megastar'ın medyada 'muhafazakar aileden kız aldı' haberleriyle ilgili değerlendirmelerini kaleme aldı.

İşte Tezel'in yazısı;
Tarkan, geçtiğimiz hafta Pınar Dilek ile nikah kıymıştı.
Gizli kıyılan nikahın ilk fotoğrafları ortaya çıktı.
Bu karede, Şanlıurfalı bir ailenin kızı olan Pınar Dilek'in yanındakilerin, babası Ali Dilek ile eşi olduğu iddia ediliyor.
Tarkan'ın kayınpederinin, muhafazakar bir aile reisi olduğu tahmin ediliyor!
Aslında ortada çok güzel bir popüler kültür yazısı malzemesi var.
Tarkan'ın muhafazakar aileden kız alması, üzerine konuşulmaya değer ama medyaya yansıyan fazla sağlıklı bilgi yok.
Ali Dilek'in yanındaki başörtülü hanım eşi mi, değil mi o bile belli değil.
Magazin basını; Tarkan'ın evliliğinde nal topladı, hiç özel haber yapılmadı.
Daha da kötüsü nikah haberi atlandı.
Tarkan'ın yardımcılarının basına servis ettiği bilgi ve fotoğraflar sayesinde, Türkiye'nin en büyük yıldızının evlendiğinden haberdar olduk.
Bu fotoğraf da yine nikaha katılanlarından birisi tarafından çekilmiş.
Magazin basınının Tarkan'ın evliliğinde çuvallaması; havuz sisteminin rekabeti öldürmesi ve muhabirleri refleksiz bırakmasının sonucudur.
Bu arada Tarkan'ın muhafazakar aileden bir kızla evlenmesine 'Laikler bir kez daha yıkıldı' yorumu yapıldı.
Muhafazakar laik yok mu yahu bu ülkede? Ayrıca Beyaz Türk'ü, muhafazakarı, Kemalist'i, Kürdü, Lazı vs. kız alıp vermiyor muyuz birbirimizden?
Tarkan'ın muhafazakar bir ailenin kızıyla evlenmesini anormal gösterip bu mozaiği yıkmanın alemi yok!
Tarkan'dan üç çocuk isteyenler var. Tarkan, hali vakti yerinde, sevecen, sağduyulu vs. tam baba olacak bir insan. Tarkan üç çocuk yapmayacak da kim yapacak?

 

Gülşen ve Ozan Çolakoğlu şatoda evlenecek

Pop Müziği'nin başarılı ismi Gülşen, Dubaililer'in de gözdesi oldu.
Güzel popçu, nişanlısıyla buradaki ultra lüks bir düğünde sahneye çıktı...
Gülşen, kazandığı yüklü parayı da kıyafet ve saate yatırdı.
Son albümü 'Bangır Bangır' ile müzik listelerini sallayan Gülşen'in başarısı, Türkiye sınırlarını da aştı.
Ünlü popçunun, albümle aynı ismi taşıyan şarkısı Dubai'de de en popüler parça haline geldi.
Gülşen'in hayranı olan Dubaili bir çift de düğünlerinde ünlü popçunun sahne alması için kesenin ağzını açtı.
Müzisyen nişanlısı Ozan Çolakoğlu, menajeri ve asistanıyla Dubai'ye giden Gülşen, zengin çift tarafından da 1 hafta burada ağırlandı.
Ünlü popçu, geçtiğimiz akşam da Burj Khalifa'nın 124. katındaki süper lüks düğünde sahneye çıktı.
Gülşen'in ulaşım, konaklama ve sahne masrafları için Dubali damattan 200 bin dolar ücret aldığı iddia edildi.
Ünlü popçunun 'Bangır Bangır' isimli şarkısı, Dubai'de de büyük yankı uyandırdı.
SIRADA BARCELONA VAR
Giyimine olan merakıyla tanınan ünlü popçu, bu ücretin yarısını da Dubai'de harcadı.
Gülşen, Rolex'ten saat ve birçok sahne kıyafeti aldı.
Bu arada ünlü popçunun, evlenmek için de Barcelona'daki bir şatoyu seçtiği ve yakında nişanlısı Ozan Çolakoğlu'yla buraya gidip detayları konuşacağı öğrenildi.

 

Ece Erken'den eski eşine gönderme


Ece Erken: "Annemin bana hep söylediği şey, eş seçiminde dikkatli olmam gerektiğiydi. Maalesef bunu uygulayamadım..."
Bir dergi Anneler Günü dolayısıyla ünlü isimlerin annelerinden aldıkları en güzel öğütleri ve çocuklarına verdikleri nasihatleri sordu.

Sunucu Ece Erken de önceki evliliklerine gönderme yaparak şu yanıtı verdi: "Annemin bana hep söylediği şey, eş seçiminde dikkatli olmam gerektiğiydi. Maalesef bunu uygulayamadım, uygulayacağım inşallah. Çocuğuma da bunu aşılayacağım. Kadına değer veren, güzel davranan, el üstünde tutan bir erkek çocuğu yetiştirmek istiyorum."

 

Sertap Erener rüküşlüğüyle şaşkınlık yarattı

Bir toplantı için önceki gün Nişantaşı'na giden Sertab Erener, kıyafet seçimi ve rüküşlüğüyle şaşkınlık yarattı!
Şimdilerde yeni albümü için son hazırlıklarını yapan Sertab Erener, toplantılar için önceki gün Nişantaşı'ndaydı. Günlük hayatında salaş kıyafetleri tercih eden ünlü popçu, yine geleneğini bozmadı.
Asker yeşili bir tulum giyen Sertab Erener'i görenler gözlerine inanamadı. Sesiyle Türkiye'nin en güçlü kadın vokalleri arasında gösterilen Erener, bu görüntüsüyle ise Türkiye'nin en rüküş kadın vokalleri arasında birinciliği garantiledi.

 

'Fenerliyim ama Cenk'i kıramadım'


Önceki gün Beşiktaşlı Cenk Tosun'un düğününe katılan Funda Arar: Fenerbahçeliyim ama Cenk ve Ece'nin davetini kıramadım
Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun, önceki gün uzun süredir birlikte olduğu Ece Akgündüz ile nikah masasına oturdu. Raffles Hotel'de yapılan düğün töreninde çiftin nikah şahitliklerini; Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman yaptı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın kıydığı nikaha; Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş'in yanı sıra Mario Gomez, Ricardo Quresma, Necip Uysal, Atiba, İsmail Köybaşı, Tolgay Arslan ve Gökhan Töre gibi Beşiktaşlı futbolcular katıldı. Düğüne katılanlar arasında; Funda Arar, Berk Oktay- Merve Şarapçıoğlu, Hakan Altun, Zafer Algöz ve Tolga Güleç-Yeliz Şar gibi ünlü isimler de vardı.

'ÇOCUK DÜŞÜNÜYORUZ'
Koyu bir Fenerbahçeli olduğu bilinen Funda Arar, "Ben Fenerbahçe taraftarıyım. Cenk ve Ece ile tanışıyoruz; davetlerini kıramadım. Bir ömür boyu mutluluklar dilerim" dedi. Sanatçı, nikahtan sonra sahneye çıkıp iki şarkı seslendirdi. Tolga Güleç-Yeliz Şar çifti ise; rol aldıkları dizinin setinden çıkıp düğüne yetişmeye çalıştıklarını söyledi: "İstanbul trafiğinde bir yere yetişmek mümkün değil." Geçtiğimiz yıl evlenen ikili, "İnşallah yakın zamanda biz de çocuk düşünüyoruz. Bu yoğun tempo arasında büyür" diye konuştu.

 

Evli olsaydım üçüncü çocuğu kesin yapardım


Anneler Günü için Çağla Şıkel, iki oğlu Kuzey ve Uzay'la birlikte özel bir çekim yapmak istedik. Çocukların isteğiyle pasta yapmaya karar verdik. Usla Akademi'de buluşup önlüklerimizi giydik; üstümüz başımız kremalara bulanmış halde bol kahkahalı bir gün geçirdik. Şıkel'in çekim sonrasında yaptığı açıklama ise şaşırttı: Evli olsaydım üçüncü çocuğu kesin yapardım
MERVE YURTYAPAN

Oğullarının mutluluğu onun için her şeyden daha önemli

Çağla Şıkel ve oğulları ile buluştuğumuzda, ben çocukları çok sevdiğim için bir anda ortamdaki herkesi unutup Kuzey ve Uzay'la oynamaya başladım. Çocuklar o kadar neşeliydi ki; biz de onların eğlencesine ortak olduk. Ama Kuzey'le pastanın kremasını bir türlü sıkamadık; üstümüz başımız krema oldu. Orada hepimiz çocuk olduk, birbirimizin yüzüne krema, çikolata sürüp kahkaha dolu bir gün geçirdik. Sonuçta çilekli ve çikolatalı pastayı biraz da yardım alarak yapmayı başardık. Günün en güzel anları da; Uzay ve Kuzey'in tatlı gülüşmeleri oldu. Uzay bir ara fotoğraf çekmeye de merak sardı. Arkadaşımızın elinden makinasını alıp bizlerin fotoğrafını çekmeye çalıştı.
Uzay çok sevimli, sürekli gülen, enerjisi çok yüksek bir çocuk. Kuzey ise çok cool. Babası Emre Altuğ'a çekmiş olacak ki; tam bir pop star havası taşıyor.
Çağla Şıkel, çok ilgili bir anne ama yumuşak olduğu kadar da despot. Yanlarında yardımcısı olmasına rağmen gözü hep çocuklarındaydı. "Çocukları çok severim. Dışarıda çocuk gördüğümde de dayanamıyorum. Evli olsaydım, kesin üçüncü çocuğu yapardım" diyor. Çocukların, babalarıyla (Emre Altuğ) çok iyi geçindiklerini söylüyor. Altuğ'un çok ilgili bir baba olduğunu, oğlanların her hafta sonu babalarıyla vakit geçirdiklerini anlatıyor. Çocukları okula başladıktan sonra, Şıkel okula da çok fazla gidip gelmeye başlamış. Diğer çocukların anneleriyle buluşup konuşuyor, çocuklar hakkında bilgi de ediniyormuş.
Çağla Şıkel'in hep abartılı takılar taktığını düşünürdüm ama buluşmaya oldukça sade gelerek beni şaşırttı. Ancak itiraf etmeliyim ki; onu tanıyınca ve güzelliğine bir kez daha yakından şahit olunca, bunların yanında taktığı fazla takılarının hiçbir önemi kalmıyor.
Söz Emre Altuğ'dan boşanmasına geldi. "Çocuklar mutlu. Ayrılık sürecinden nasıl etkilenmediler?" diye sordum. "Biz her şeyi çocukları düşünerek yaptık. Böylesinin onlar için de en sağlıklısı olacağını düşündük. Çok ilgili anne-babalarız. Çocukların mutluluğu bizim için her şeyden önemli" diyor.
"İki oğlu olan bir anne olarak zor bir kayınvalide olursunuz herhalde" deyince de erkek annesi moduna giriyor hemen. "Arkadaşlarım, 'Bizim de kızımız var, veririz senin oğluna' diyorlar, ben de 'Durun bakalım! Ben oğullarıma alacak mıyım sizin kızlarınızı!' diyorum. Biraz zor bir kayınvalide olabilirim."

ÖZLEM AVCI

Hem disiplinli hem de özgür bir anne

Bence Türkiye'nin gelmiş geçmiş en başarılı mankenlerinden biri Çağla Şıkel. Balerin olmasının zarafetiyle birleşen fiziğiyle, podyumlarda hâlâ rüzgar gibi esiyor. Çağla Hanım ve çocukları ile yaptığımız çekimde o kadar çok eğlendik ki... Tabii bunda Uzay ve Kuzey'in etkisi de büyüktü. Onlarla hep beraber pasta yaptık....
Çocuklarla pasta yaptığımız saatler, onların haylazlık saatlerine denk gelmiş olmalı ki; tüm pasta kremalarını annelerine ve bizlere sıkma konusunda hayli başarılıydılar. Çağla Şıkel, "Evde de hep beraber pastalar yapıyoruz; en keyifli anlarımız. Özellikle mozaik pastaya iki oğlum da bayılıyor" dedi.
Çağla Hanım balerinlikten geldiği için disiplinli bir anne. Ancak ne kadar disiplinli olsa da, çocuklarını özgür yetiştirmeye çok dikkat ediyor. Çekimler sırasındaki rahat tavırlarından, onları özgürce büyüttüğü de anlaşılıyor. Ama yemek konusunda asla taviz vermiyor. Çocuklarının sebze yemeklerine bayıldığını anlatan Çağla Hanım, "Zaten ben farklı bir şey yedirmek istesem de onlar yemez" diyor ve ekliyor: "İstedikleri zaman hamburger de yiyorlar ama asla her hafta değil."
Çekimdeki en komik anlar; çocukların kremaları üstümüze boca etmeleri ve bizim aşçı kılığına girmemizdi. Çekim boyunca önlüğümüz ve şapkamızla; hepimiz birer Ümit Usta olma yolunda, birbirimize bakıp gülme krizine girdik.

İLKER GEZİCİ

Nefes terapisi hayata bakışını değiştirmiş

Pasta maceramızdan sonra Şıkel'le sohbet etmeye başladığımızda; Uzay ve Kuzey hâlâ masada pasta ve kremalarla oynuyordu. Bu süreçte Şıkel'in çocuklara hiç karışmadığını ama dikkatli gözlerle onları takip ettiğini gördüm. Şıkel, sürekli 'Yapma, etme' diyen, çocuklarına müdahale eden biri değil. Onlara çocuk gibi değil de, birey gibi davranması da hoşuma gitti. Çocuklarının da fikrini sorup kendilerini özel hissetmelerini sağlıyor. Şıkel bu bilinci, anne olduktan sonra edindiği okuma alışkanlığına borçlu. Çocuklarını iyi eğitmek için ebeveynlik kitaplarını çok okumuş.
çok katı olmamakla birlikte biraz kuralcı bir anne. "Uyku saati 21.00'dir, benim için değişmez. Yemek saatleri değişmez, oyun saatleri de bellidir. Her şeyi bir düzen içinde olunca, çocuk daha huzurlu büyüyor" diyor. Ama çocukların kendisinden değil, babalarından çekindiğini de ekliyor.
Peki, boşanma süreci çocukları nasıl etkilemiş? Şıkel, "Biz kavgalı ayrılmadık. Çocuklar; babalarında da kalıyorlar, bende de. Bunu, Emre'nin programına göre ayarlıyoruz. Bu süreci zor geçirmedik" dedi. Hayatının çocuklarından önce ve sonra diye ikiye ayrıldığını söyleyen Şıkel; "Keşke daha önce anne olsaydım" diyor.
Boşanmanın ardından psikolojik destek aldığını belirten Şıkel; özellikle nefes terapisi ve meditasyon yapmaya başladıktan sonra hayata bakış açısının, düşünce yapısının tamamen değiştiğini söylüyor.
Şıkel,

ÖMER KARAHAN

Uzay annesinin, Kuzey babasının kopyası

Gazetecilik okuduğum yıllarda, fakültede magazin muhabirliği yapacağımı arkadaşlarıma anlatırken; Çağla Şıkel ile röportaj yapma isteğimi defalarca dile getirirdim. Mesleğe başladıktan sonra da bu hayalimi gerçekleştirdim. Kim bilir belki hâlâ koruduğu o güzelliği ya da podyumdaki aurasıydı beni cezbeden; bilemiyorum. Ama bugün şunu itiraf etmeliyim ki; güzelliği ve doğallığı bambaşka...
Çağla Şıkel, çocukları Kuzey ve Uzay'la birlikte mutfağa girerek çilekli pasta yaptık. Tabii pastamızın ana malzemesi olan çileği; Kuzey ve Uzay seçti. Yedi kişi bir hayli zorlansak da; sonunda yenilebilecek tatta ve görüntüde bir çilekli pasta yapmayı başardık.
Pasta yaptığımız sırada yüreğimi ağzıma getiren iki olay yaşandı. Birincisi; önlük ve aşçı şapkasını taktığım sırada, tam 'Issız Adam' tribine girdiğim anlarda; ekip arkadaşım İlker Gezici'nin Bolu Mengenli ustalar gibi karşıma çıkıp tüm havamı alt üst etmesiydi. İkincisi ise Çağla Şıkel'in pasta kremasını kafamdan aşağıya sıkacağını söyleyip tam eyleme geçeceği sırada vazgeçmesi...
İki oğlu ile yakından ilgilenen ve onların gelişiminde etkin bir ebeveyn olabilmek adına kendini sürekli geliştiren Çağla Şıkel, çocukları ile çok samimi iki arkadaş gibi. Kuzey; babası gibi aristokrat tavırları olan, puzzle yapan ve satranç oynayan sakin bir çocuk. Uzay ise deli dolu tavrı, dozunda haylazlıkları ve daha samimi halleri ile annesinin kopyası...

NİRVANA'YA ULAŞMIŞ GİBİ
Tişörtünde belirttiği gibi; Nirvana'ya ulaşmanın vermiş olduğu ruhsal mutluluk ile yüzü gülen Şıkel'in, iki çocuk doğurmasına rağmen fiziğinde deformasyon yok. Anlayacağınız; Şıkel, yine bu yaz birçok kadının sinirini bozmaya devam edecek. Makyajsız fotoğraf paylaşımlarında ortaya çıkan doğal güzelliği ile bazı kadınlar arasında kısa süreli kaos yaratan Şıkel; bu konuyla ilgili iddialı konuşmalardan ise uzak duruyor.

İKİ CÜMLEDE ÇAĞLA ŞIKEL

Merve YURTYAPAN: Hep soğuk ve biraz mesafeli olduğunu düşündüğüm Çağla Şıkel, beni şaşırttı. Çok doğal, samimi ve cana yakındı.
Ömer KARAHAN: İki çocuk doğurmuş olmasına rağmen fiziği ile bu yaz yine bazı kadınların canını sıkacak.
Özlem AVCI: Sporcu kimliğinden dolayı disiplinli ama çocukları özgür yetiştiriyor.
İlker GEZİCİ: Çağla Şıkel, gayet bilinçli bir anne. Çocuklarına çocuk gibi değil; birey gibi davranıyor.

 


Gaziler için 550 bin lira toplandı

Pehlivanlar'ın, Güç Birliğine İlk Adım Derneği ile birlikte düzenlediği Güneydoğu Gazileri Yardım Gecesi'ne, ünlüler de destek verdi. Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, Orhan Gencebay- Sevim Emre, Hasan-Meral Kosif, Fulya Nayman, Zuhal- Ceylan Pirinçcioğlu, Figen-Fatih Kıral, Bilal Kadayıfçıoğlu, Aslı-Metin Şen ve Neşe Sert gibi isimlerin katıldığı gecede; gaziler yararına 550 bin liralık bağış toplandı.

 

'Eşime şiir ve şarkılarla teşekkür ediyorum'


Anneler Günü için hazırlanan 'Babaların ve Oğulların Kalbinden Anneler' projesine katılan Burak Kut; eşi Dr. Cansen Yeni'yi anlattı: "Onun anneliğini anlatmak için kelimeler yetmez. Eşime 'En güzel hediyemi kucağıma verdin' diye şarkı sözü yazdım. Ona şarkı ve şiirlerle teşekkür ediyorum
Bu yıl Anneler Günü'nü babalar ve oğullarla kutlayan Marks&Spencer'in; 'Babaların ve Oğulların Kalbinden Anneler' projesinin konukları Kerem Alışık, Burak Kut ve Yağmur Atacan oldu. 'Oğulların Kalbinden Anneler' bölümünde Kerem Alışık, annesi Çolphan İlhan ile duygu yüklü anılarını paylaşırken, 'Babaların Kalbinden Anneler' bölümünde ise Yağmur Atacan eşi Pınar Altuğ Atacan'ı, Burak Kut ise eşi Dr. Cansen Yeni'nin annelik yolculuğunu anlattı. Burak Kut, eşi Dr. Cansen Yeni için şöyle konuştu: "Kadınlara saygım sonsuzdu ancak baba olduktan sonra anneliğe saygım daha da arttı. Eşimin hem anneliği, hem de işini bir arada yürütmesi zor görünüyordu ama o başardı. Cansen'in anneliğini anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalır. 'En güzel hediyemi verdin kucağıma' diye bir şarkı sözü yazmıştım. Ona şarkı ve şiirlerle teşekkür ediyorum."

'ANNE KOLUNU KES, VER'
Yağmur Atacan da eşi Pınar Altuğ Atacan'ın annelik serüvenini şu cümlelerle anlattı: "Eskiden ben de bir annenin çocuğuydum. Şimdi benim de bir ailem var. Ben de onların yanında baba olarak var oluyorum. Anne ve çocuğun arasındaki ilişki, her zaman için daha farklı. Pınar mükemmel bir anne, Su da da şanslı bir çocuk. Pınar, hem anneliğin tadını çıkarıyor, hem de Su'ya çocuk olmanın tadını çıkarması için fırsat veriyor. Pınar'ın anneliğine dair unutamadığımız anlardan biri; ilk emzirmesi. Pınar'ın duygu dolu bakışlarını unutamayacağım." Kerem Alışık ise annesi Çolphan İlhan ile ilgili şöyle konuştu: 'Müthiş bir kadın, yılmaz bir savaşçıydı. Çok fedakardı. Müthiş bir anne, müthiş bir iş kadınıydı. Ailesine çok bağlıydı, bana çok düşkündü. Ne zaman bir seyahate çıksam, kaygılanırdı. Ben de gideceğim yere vardıktan sonra onu arayıp 'Anne ben geldim' diye haber verirdim. Çocukken, pazartesi sabahları okula giderken 'Anne şu kolunu kes bana ver, yanımda olsun' diye ağlardım. Sonra onu mezara koyarken yine aynı cümleyi kurduğumu hatırlıyorum."

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:02

İLGİLİ HABERLER