Spor
  • 11.10.2005 03:05

HAKAN ŞÜKÜR : MAÇ GÜNÜ ORUÇ TUTMUYORUM

Hakan Şükür: ‘Maç günü oruç tutmam’

BİZ
her zaman bu konuda çok dikkatli olduk ama hep yanlış yaklaşımlar oldu. Maçtan bir iki gün önce oruç tutmayı bırakıyorum. Önemli bir maçımız varsa, bu süre 4 güne kadar dahi çıkabiliyor. Hiçbir zaman, maç günü oruç tutmadım. Bunu kaza orucuyla ya da fidyeyle telafi edebiliyorum. Dini vecibelerimizi, profesyonel hayatımıza zarar vermeyecek şekilde yerine getirmeye özen gösteriyoruz. Yurtdışında oynarken de bu konuda bir sorun yaşamadım.

Ali Güneş: Oruç performansa yansımaz

PROFESYONEL bir futbolcu maçtan birkaç gün önce orucu bırakmalı. Vücudumuzu alıştırdığımız için idmanlarda oruç yüzünden bir zorlanmayla karşılaşmıyoruz. Allah insana, oruç tutarken yardım ediyor. Ramazan’da teknik direktörlerin idman programını ya da sayısını değiştirmesi bana göre futbol kalitesini etkilemez. Ramazan aylarında takımlarda ya da futbolcularda görülen performans düşmeleri bana göre tesadüften ibarettir.

Yasin Çelik: Olumsuz bir etkisini hissetmiyorum

KONYASPOR’da ya da oynadığım başka takımlarda, oruç tuttuğum için hiçbir hocayla sorun yaşamadım. Zaten hocamız da antrenman saatini iftar zamanına göre ayarlıyor. Günde iki olan idman sayımız da teke indirildi. Her oyuncunun metabolizması farklı çalışıyor. Oruçtan etkilenen de olabilir, etkilenmeyen de. Ben olumsuz bir etkisini hissetmiyorum. Profesyonel futbolculuğumun her döneminde oruç tuttum. Sadece maçın oynanacağı günlerde bırakıyorum.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:56

İLGİLİ HABERLER