Gündem
  • 10.4.2024 23:57

HAMAS Lideri Haniye'nin 3 oğlunun şehit olduğu haberini aldığı an

Hamas siyasi büro başkanının Gazze'de 3 oğlunun şehit olduğu haberini aldığı anı bir video belgeliyor 

son dakika haberi.. 10 Nisan 2024 Çarşamba günü yayınlanan video klip, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Gazze'ye düzenlenen işgal baskınında 3 oğlunun şehit olduğu haberini aldığı anı gösteriyordu.

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Sosyal medyada geniş çapta yayılan video, Haniyeh'nin Gazze Şeridi'nden, Haniyeh'ye 3 oğlunun ölüm haberini verdiği sırada etkilenmiş görünen bir kişiden telefon aldığını gösteriyor.

Haniyeh aldığı üzücü habere rağmen kararlı görünerek alçak sesle dua etti. Şehit olan evlatlarına Allah'tan rahmet diliyorum.

Hiçbir şey şehit kanından daha kıymetli değildir

Haniye, üç oğlunun şehadet haberini aldıktan sonra yaptığı ilk açıklamada, şunları söyledi: "İşgal, liderlerin evlatlarını hedef alarak halkımızın kararlılığını kıracağına inanıyor ancak bu kan, ilkelerine ve topraklarımıza bağlılığımızda bizi daha kararlı kılacaktır. ”

Ayrıca şunu da ekledi: "Oğullarımın kanı Gazze'de şehit düşen halkımızın kanından daha kıymetli değildir ve onlar Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu yolunda fedaidirler."

Haniye işgale mesaj göndererek şöyle dedi: "İsrail'e, yıkıma, katliama, imhaya gitmediği sürece müzakere masasına olacağımızı  söylüyoruz."

Hamas Siyasi Büro Başkanı, "Bu acı ve kanla halkımız, davamız ve milletimiz için umutlar, bir gelecek ve özgürlük getiriyor" dedi.

Oğullarının "Gazze'de kaldığını ve Şeridi terk etmediğini ve tüm halkımız gibi onlar da oğullarının kanıyla ağır bir bedel ödüyorlar ve ben de onlardan biriyim" diye ekledi.

Ayrıca, "Düşman, liderlerin ailelerini hedef alarak onları halkımızın taleplerinden vazgeçmeye iteceğine inanıyor."

"Bu kan, Filistin halkının talepleri gerçekleşene kadar yola devam etme kararlılığımızı, kararlılığımızı ve irademizi daha da artıracaktır."

Aynı şekilde Haniye, "işgalin Refah'ı işgal etme tehditleri ne halkımızı ne de direnişimizi korkutmuyor ve işgalin uyguladığı şantaja boyun eğmeyeceğiz. Teslim olan halklar güvende olmayacak" dedi.

Haniye'nin oğullarının şehit edilmesi

Çarşamba günü erken saatlerde, işgal uçakları Gazze Şehri'nin batısındaki Sahil Kampı'nda sivil bir aracı bombalayarak Hamas siyasi bürosu başkanı İsmail Haniye'nin 3 oğlu ve 4 torununu öldürdü.

Yerel kaynaklar, Haniyeh'in oğullarının (Hazem, Muhammed ve Amir) şehit olduğunu ve oğullarının Sahil kampındaki araba bombalamasında yaralandığını doğruladı.

Yerel kaynaklar ayrıca şehitler arasında Hamas hareketi siyasi büro başkanının 4 torununun da bulunduğunu bildirdi: şehit Hazem'in kızları Mona ve Amal ile şehit Muhammed'in oğulları Halid ve Razan.

Aktivistler, Haniyeh'in oğulları ve torunlarının şehadet haberini sosyal medyada yaydı ve bu haberi Katar'ın başkenti Doha'daki bir hastanede Gazze'deki yaralıları ziyareti sırasında aldı.



 

Güncellenme Tarihi : 10.4.2024 22:45

İLGİLİ HABERLER