Medya
  • 1.3.2020 13:24

Hatay'ı Suriye'ye veren Sputnik Genel Yayın Müdürü de gözaltında

Sputnik Haber Ajansı Türkiye Genel Yayın Müdürü Mahir Boztepe İstanbul'da gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Rus Haber Ajansı Sputnik çalışanları hakkında, Türk Ceza Kanununun 301 ve 302. maddeleri uyarınca soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, Rus Haber Ajansı Sputnik Türkiye Genel Yayın Müdürü Mahir B., hakkında gözaltı kararı verildi.

Başsavcılığının talimat yazısı üzerine İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Mahir B.'yi gözaltına alarak Vatan Caddesi'ndeki İstanbul emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Olaya ilişkin soruşturma sürüyor.

Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe gözaltına alındı. Boztepe, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Öte yandan Ankara'da gözaltına alınan üç Sputnik Türkiye çalışanı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Sputnik Türkiye'nin Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe, gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı, Boztepe hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, TCK'nın 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçunu düzenleyen 301. maddesi ile 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçunu düzenleyen 302. maddesi uyarınca soruşturma başlatıldığını iddia etti.

Simonyan: Türkiye, ne bu?

Russia Today (RT) ve Sputnik Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Polis İstanbul’daki ofisimize geldi. Bir çalışanımız daha gözaltına alındı” ifadelerini kullandı.

Evlerine saldırılan üç çalışanın da dün akşamdan beri Ankara’da polisin gözetiminde olduğunu belirten Simonyan, “Türkiye, ne bu?” diye sordu.

Güncellenme Tarihi : 1.3.2020 17:29

İLGİLİ HABERLER