Medya
  • 3.7.2009 15:03

HAZİRAN AYINDA EN ÇOK NEYİ KONUŞTUK!

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), her ay düzenli olarak 1700’ü aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinden derleyerek hazırladığı “ayın medya gündemi” raporu açıklandı. Araştırmanın sonuçlarına göre, Haziran ayına damgasını vuran konu, AK Parti ve belge konusu oldu.

Türkiye’nin değişmeyen gündem konularından biri olan Avrupa Birliği, Haziran ayında da popülaritesini korudu. Avrupa Birliği; gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde toplam, 22 bin 475 haber ve yazıda yer buldu.

ERGENEKON DAVASI GÜNDEMDEKİ YERİNİ KORUYOR…
Araştırma sonuçlarına göre, aylardır ülkede büyük sarsıntılara ve çarpıcı gelişmelere neden olan Ergenekon Davası, Haziran ayında da gündemdeki yerini korudu. Ergenekon Davası kapsamında, gözaltına alınan sanıklardan dört kişinin tahliye edilmesi ve yeni sanıkların gözaltına alınması, ayın dikkat çeken başlıkları arasındaydı. Ergenekon’la ilgili toplam 11 bin 482 haber ve yazı, medya yoluyla kamuoyuna sunuldu.

TERÖR OLAYLARI, ÜZMEYE DEVAM EDİYOR…
Haziran ayında gündemdeki yerini koruyan bir diğer konu başlığı ise PKK terör örgütü oldu. Mayın tarlası konusu ve ay boyunca çeşitli haberlerle sıkça medyanın markajına giren PKK’nın, en çok yansıma sağladığı konular ise Hakkari saldırısı nedeniyle birçok askerimizin şehit olması ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK’ya yönelik saldırılarıydı. Rapora göre, PKK terör örgütü ay boyunca toplam 9 bin 527 haber ve yazıda yer aldı.

TARAF GAZETESİ’NDEN GÜNDEMİ DEĞİŞTİREN BİR BELGE…
Taraf Gazetesi'nde yayımlanan, Genelkurmay'ın AK Parti ve Gülen'e yönelik eylem planladığı iddiası, bir anda gündeme bomba gibi düştü. Hem siyasi arenada hem askeri cenahta büyük bir tepkiyle karşılanan belge, ülkenin en çok tartışılan gündem maddelerinden biri oldu. İddianın ardından gözlerin çevrildiği Fethullah Gülen de medyanın yakın markajına girdi. Gülen, ay içerisinde toplam 8 bin 465 haber ve yazıda yer buldu.

GÜNDEMDE YİNE BİR UÇAK KAZASI…
Brezilya'dan Fransa'ya gitmek üzere yola çıkan Air France uçağının Atlantik üzerinde radardan kaybolması, aya damgasını vuran konular arasında yerini aldı. Uçağın düşmesi üzüntüyle karşılanırken, medya da gelişmeleri an be an kayda aldı. Air France ile ilgili olarak Haziran ayında medyada toplam 5 bin 211 haber yer aldı.

RTÜK BAŞKANI VE DENİZ FENERİ…
Deniz Feneri Davası ile ilgili tartışmaların odak noktası olan RTÜK Başkanı Zahit Akman, Haziran ayında da yine aynı konuyla gündemdeydi. Akman’ın istifa etmesi yönündeki baskılar ve “Almanya’ya giriş yasağı yok” belgesinin sahte olduğu iddiaları, medyanın yakın ilgi gösterdiği başlıca konulardı. Önceki aya göre haber sayısı % 267 oranında artış gösteren Akman, dava sonrasında mal varlığına tedbir konulmasıyla da gündem oluşturdu. Akman, ay boyunca 4 bin 576 haber ve yazıda yer aldı.

Ayın öne çıkan diğer başlıkları ise;
• Haziran ayında yapılan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı, geçtiğimiz ay medyada sıkça konu olan başlıklar arasındaydı. ÖSS, ay boyunca toplam 4 bin 711 habere konu edildi.
• Efsanevi pop yıldızı Michael Jackson’un ölümü, basında yoğunlukla yer aldı.
• Adana Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ve bu yıl 8-14 Haziran’da gerçekleştirilen 16. Altın Koza Uluslararası Film Festivali, geçtiğimiz ayın en çok konuşulan bir diğer etkinliği oldu.

SİYASET GÜNDEMİ

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), düzenli olarak hazırladığı ayın siyaset gündemi raporuna göre, Haziran ayı boyunca gazete, dergi, TV kanalı ve haber siteleri toplamında en çok bahsi geçen siyasi parti, iktidar partisi AK Parti oldu. Hükümetin, Mayıs ayında başladığı mayınlı arazilerin temizlenmesi çalışmaları, geçtiğimiz ay da gündemin başlıca konularından biriydi. Bu konuda hükümete yönelik eleştiriler ve çeşitli çevrelerde yapılan tartışmalar uzun süre sıcaklığını korudu. Haziran gündemine damgasını vuran konu ise medyaya “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” olarak yansıyan belge oldu. Tüm bu yoğun siyasi gündem içinde AK Parti, 59 bin 121 haber ve yazıyla görünüm sağladı. Gündemin sıcaklığı partinin haber olma sayısında da önceki aya göre % 151 oranında artış olarak yansıdı. Hükümetin, askere sivil yargı yolunun açılması ile ilgili yaptığı düzenleme de, gündemin çarpıcı konuları arasında yer aldı.

GÖZLER ANAYASA MAHKEMESİ’NE ÇEVRİLDİ…
Mayınlı arazilerin temizlenmesi çalışmalarında yaptığı muhalefetle dikkatini üstüne çeken CHP ise önceki aya göre haber sayısını % 109 oranında arttırarak, 43 bin 725 haber ve yazıya konu oldu. Mayınlı Araziler Yasası’nın TBMM’de kabul edilmesinden sonra muhalefetini sürdüren CHP, diğer partilerden topladığı imzalarla konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşımasıyla da gündemde sıkça yer aldı. CHP, belge tartışmalarıyla da basına konu edildi.

DTP VE MHP YAKINLAŞMASI…
MTM’nin aynı araştırma raporuna göre, Türkiye’nin en çok konuşulan diğer siyasi partileri sırasıyla DTP ve MHP oldu. DTP, CHP’nin mayınlı araziler yasası ile ilgili düzenlediği imza kampanyasına destek vererek dikkatleri üzerine çekti ve çeşitli konu başlıklarıyla medyada toplam 15 bin 224 haberde yer buldu. Abdullah Gül’ün Çin ziyareti sırasında, DTP’li bir milletvekili ile MHP’li bir milletvekilinin karşılıklı oynaması, gündemin konuşulan konuları arasına girdi. Mayınlı arazilerin temizlenmesi ve askere sivil yargı yolunun açılması ile ilgili yasa konusuna gösterdiği tepkilerle MHP, sık sık medyada yer buldu. Ay içinde 13 bin 728 habere konu olan MHP’ye ilgi, önceki aya göre % 106 oranında arttı.

Haziran ayının ilk günlerinden itibaren DP ile birleşme görüşmeleri yapan ve görüşmeler neticesinde birleşme kararını kesinleştiren ANAP’ın, bu gelişmeler nedeniyle medya yansımaları da artış gösterdi.

Medyada En Çok Yer Alan Siyasi Partiler
No Adı Haziran Mayıs Artış Yüzdesi (%)
1 AK Parti 59.121 23.517 151
2 CHP 43.725 20.956 109
3 DTP 15.224 9.138 67
4 MHP 13.728 6.675 106
5 ANAP 3.423 1.616 112
MTM Medya Takip Merkezi'nin, Haziran ayında 1700'ü aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

EN MEDYATİK SİYASETÇİ YİNE ERDOĞAN…
Siyasi gündem, yaşanan gelişmeler kadar, bu gelişmeleri yorumlayan ve tartışan siyasetçilerden de etkilendi. MTM’nin raporuna göre, mayınlı arazilerin temizlenmesi ve basına sızdırıldığı iddia edilen belgelerle ilgili açıklamaları ve sert çıkışlarıyla medyanın mercek altına aldığı Recep Tayyip Erdoğan, ayın en popüler ismi olma özelliğini korudu. 63 bin 935 adet haber ve yazıya yansıyan Başbakan’ın, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kısaltması ile ilgili açıklamaları da medyanın ilgi odakları arasındaydı. Erdoğan’ın ekranlarda kalma süresi 419 saati aşkın oldu.

CUMHURBAŞKANI GÜL POPÜLERLİĞİNİ KORUDU…
Mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili yasayı onaylaması, Çin’e yaptığı gezi, askere sivil yargı yolunu açan yasayı onaylayıp onaylamayacağı gibi yorumlara maruz kalması, Haziran boyunca dikkatleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün üzerinde tuttu. Basına sızan belgelerle ilgili olarak yetkililerle yoğun bir görüşme trafiği yaşayan Gül, medyanın da ilgi odağı oldu. Cumhurbaşkanı, Haziran ayında toplam 30 bin 948 habere konu olarak, Mayıs ayındaki popülaritesini korudu. Cumhurbaşkanı, 14 yıl sonra Çin Halk Cumhuriyeti’ne yaptığı ilk ziyaretle de büyük dikkat çekti. Cumhurbaşkanı’nın, Emniyet Müdürlüğü’nün reklam filmi için kamera karşısına geçmesi ise ayın en çok ilgi gören gelişmelerinden bir diğeriydi.

Medyada En Çok Yer Alan Siyaset Adamları
No Adı Haziran Mayıs Artış Yüzdesi (%)
1 Recep Tayyip Erdoğan 63.935 31.107 106
2 Abdullah Gül 30.948 20.155 54
3 Deniz Baykal 16.751 8.331 101
4 Bülent Arınç 9.331 4.868 92
5 Ali Babacan 3.810 4.969 -23
MTM Medya Takip Merkezi'nin, Haziran ayında 1700'ü aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

BAYKAL’A İLGİ ARTTI…
MTM’nin aynı araştırma sonuçlarına göre, en medyatik siyasi liderler sıralamasında Deniz Baykal 16 bin 751 haberle üçüncü sırada yer aldı. Medyanın Deniz Baykal’a ilgisi, önceki aya oranla % 101 artış gösterdi. Hükümetin çıkardığı yasalarla ilgili yaptığı muhalefet, Baykal’ın basın yansımalarını da etkiledi.

BÜLENT ARINÇ’IN DENİZ FENERİ DAVASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR YANKI BULDU…
Mayıs ayında yapılan kabine değişikliği sonrası ilgiyi üzerine toplayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, medyanın yakın markajındaydı. Sert eleştirileri ve keskin çıkışlarıyla tanınan ünlü siyasetçi, Haziran gündeminde de irtica eylem planı ile ilgili basın açıklamaları, Deniz Feneri davası ve Zahit Akman ile ilgili görüşleriyle medyada geniş yer buldu. Toplam 9 bin 331 haber ve yazıya konu olan Bülent Arınç, Bakan sıfatıyla ilk kez katıldığı Milli Güvenlik Kurulu ile de gündemde yer aldı.

EKONOMİ GÜNDEMİ

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), ekonomi dünyasındaki gelişmeleri mercek altına alan raporuna göre, geçtiğimiz ayın başlıca gündem konusu, yine küresel ekonomik kriz oldu. Ancak bu kez sadece kriz değil, krizin açtığı yaraların sarılması için alınan önlemler ve yapılan indirimler de konuşulanlar arasındaydı. Haziran ayında basında, Ekonomik krizle ilgili toplam 19 bin 681 haber ve yazı yayınlandı.

TEŞVİK PAKETİ HEYECANLADIRDI…
Hükümetin, küresel ekonomik krizin etkilerini azaltmaya yönelik olarak üzerinde çalıştığı Yeni Teşvik Sistemi, Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından basına açıklandı. Büyük yatırım projelerini, belirlenen 12 sektöre yönlendirmeyi hedefleyen Teşvik Sistemi, büyük bir ilgiyle karşılandı. Az gelişmiş bölgelerdeki yatırımlara öncelik tanıyan Teşvik Sistemi‘nin yanı sıra 500 bin kişiye iş sağlayacak istihdam paketi de heyecan oluşturdu. Haziran ayı başında açıklanan Teşvik Paketi, ayın en çok konuşulan gelişmelerinden biri olarak kayda geçti.

KREDİ KARTI AFFI, MAĞDURLARI GÜLÜMSETTİ…
Hükümetin, ekonomik krize karşı tüketiciyi koruma amacıyla hazırladığı kredi kartı affı, büyük yankı buldu. Borcu ödenemediğinden icra takibine alınmış kartlar için yeni bir ödeme planı sağlayan büyük af, 31 Mayıs 2009 tarihinden itibaren uygulanmaya başladı. Konu, ekonomi basınının yakın markajında olan üst başlıklardan bir diğeriydi.

TÜRK TELEKOM KRİZİN EN İYİSİ…
Türk Telekom, uluslararası finans yayını Euromoney tarafından, borsada Orta ve Doğu Avrupa’da 2008 yılının en iyi şirketi olarak açıklandı. Bunun yanında ‘İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması’nda da Türk Telekom birinci sırada yer aldı. MTM’nin ayın ekonomi gündemi raporuna göre Türk Telekom, gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde toplam 1.389 haberle yer aldı.

EKONOMİ GÜNDEMİNE DAMGASINI VURAN DİĞER GELİŞMELER…
• Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun akaryakıtta belirlediği tavan fiyat ve benzine getirilen 21 kuruşluk indirim,
• 1 Temmuz – 31 Aralık tarihlerinde geçerli olmak üzere asgari ücrete yapılan % 4.1 zam,
• Petkim’in krize rağmen piyasaya mal yetiştirmekte zorlandığını açıklaması,
• Vergi indirimi uygulamasının, otomotiv sektöründe 3 ay daha uzatılması,
yüzleri gülümseten gelişmeler arasında kayda geçti…

MAGAZİN GÜNDEMİ

MİNİK SERÇE ZİRVEYE KONDU…
Medya Takip Merkezi’nin (MTM) Haziran ayı raporuna göre, geçtiğimiz ayın en çok konuşulan ismi, popun kraliçesi Sezen Aksu oldu. Haziran ayı ortalarında çıkardığı “Yürüyorum Düş Bahçeleri’nde” adlı yeni albümüyle hayranlarından ve medyadan büyük ilgi gören ünlü sanatçı, yaz nedeniyle yoğunlaşan konser programıyla da yakın markajdaydı. Ay boyunca toplam 2 bin 167 haber ve yazıya konu olarak en medyatikler listesinin birinci sırasına yerleşen Aksu, polemiklere karışmadan da zirveye yerleşilebileceğinin en iyi örneklerinden biri olmaya devam etti.

İBRAHİM TATLISES SESSİZLİĞİNİ BOZDU…
Geçtiğimiz aylarda Yıldız Tilbe ile yaşadığı polemiklerin ardından bir süre medyadan uzak duran İbrahim Tatlıses, Mayıs’ta çıkardığı yeni albümüyle yeniden gündeme oturdu. “Yağmurla Gelen Kadın” isimli albümünde Karadeniz’in son günlerde çok konuşulan ‘kolbastı’ şarkısına da yer vererek dikkatleri üzerine çeken Tatlıses, ayın en popüler ikinci ismi oldu. 36. Altın Kelebek’te, En İyi Fantezi Müzik Erkek Ödülü’nü de alan ünlü sanatçının haber sayısı % 85 oranında yükseldi. Gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde toplam 2 bin 38 habere konu olan Tatlıses’in, ekranlarda kalma süresi ise 22 saati aşkındı.

SÜPER STAR YİNE YILLARA MEYDAN OKUDU…
En Medyatik Ünlüler listesi üçüncü sırada, uzun bir aradan sonra yeniden, popüler müziğin süper starı Ajda Pekkan’ı ağırladı. Başarılı müzik çalışmaları, geçirdiği estetik operasyonlar ve özel yaşamıyla sürekli gündemde kalan süperstara ilgi önceki aya göre % 151 artış gösterdi. Ünlü sanatçı, özellikle, bir konserinde giydiği mayolu kostümü ve yıllara meydan okuyan güzel bacaklarıyla gündeme damgasını vurdu. Pekkan ay boyunca 1.507 haber ve yazıda yer aldı.

CEM YILMAZ SADECE ESPİRİLERİYLE DEĞİL, ŞARKILARIYLA DA GÜNDEMDEYDİ…
Haziran ayının en popüler bir diğer ismi 1.417 haber ile Cem Yılmaz oldu. Medyada sık sık boy gösteren ünlü showmen, Atv’nin sevilen dizisi Avrupa Yakası’nın final bölümünde konuk oyuncu olarak yer almasıyla da büyük ilgi gördü. Önümüzdeki dönemde çekeceği “Yahşi Batı” adlı sinema filmiyle çeşitli haberlere konu olan Cem Yılmaz, internette yayınlanan ve kendi seslendirdiği Türk Sanat Müziği şarkılarıyla da dikkat çekti.

YAZIN ALBÜM BEREKETİ “EN MEDYATİKLER” LİSTESİNE DE YANSIDI…
Geçtiğimiz ayın en çok haber ve yazıya konu edilen bir diğer ünlüsü ise Kenan Doğulu’ydu. Haziran ayı başında çıkardığı Patron adlı yeni albümüyle gündeme gelen ünlü sanatçı, hız verdiği konser ve turne çalışmalarıyla da ay boyunca gündemde kaldı. Doğulu, toplam 1.335 habere konu olarak, popülerliğini koruyan isimler arasında yerini aldı.

Ayın En Medyatik Ünlüleri
No Adı Haziran Mayıs Artış Yüzdesi (%)
1 Sezen Aksu 2.167 1.075 102
2 İbrahim Tatlıses 2.038 1.103 85
3 Ajda Pekkan 1.507 600 151
4 Cem Yılmaz 1.417 541 162
5 Kenan Doğulu 1.335 564 137
6 Serdar Ortaç 1.313 646 103
7 Demet Akalın 1.245 651 91
8 Okan Bayülgen 1.187 461 157
9 Tarkan Tevetoğlu 1.183 564 110
10 Ferhat Göçer 1.066 396 169

MTM Medya Takip Merkezi'nin, Haziran ayında 1700'ü aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

Özel yaşamı sürekli medyanın markajında olan ve yaz mevsimiyle birlikte konser çalışmalarını da sıklaştıran Serdar Ortaç, 1.313 haberle, ayın öne çıkan diğer isimlerindendi. Önümüzdeki günlerde çıkaracağı yeni albümüyle ilgili olarak sık sık ekranlarda boy gösteren müzisyen, İzmir konserinde yaşadığı sahne kazasıyla da dikkatleri üzerine çekti.

Attığı her adım haber olan ve magazin dünyasının en sevdiği isimlerden biri olan Okan Bayülgen’in, Şirin Ediger’le yaptığı sürpriz evliliğin yankıları geçen ay da sürdü. Önümüzdeki günlerde baba olmayı bekleyen ünlü isim, ay boyunca 1.187 haber ve yazıya konu oldu.

Biri Bana Gelsin adlı televizyon programıyla her hafta televizyon ekranlarında hayranlarıyla buluşan Ferhat Göçer, haber sayısındaki büyük artışla dikkat çekti. Ömür Gedik’le evlenme kararı alan Göçer, ay boyunca 1.066 haberde yer aldı.

SPOR GÜNDEMİ

BEŞİKTAŞ YİNE ZİRVEDE…
Medya Takip Merkezi’nin (MTM), düzenli olarak hazırladığı ayın medya gündemi raporunun sonuçlarına göre; şampiyonluğuyla Mayıs ayında listenin zirvesine yerleşen Beşiktaş, liderliğini Haziran ayında da sürdürdü. Uzun bir aradan sonra, en medyatik spor kulüpleri listesinde iki ay üst üste birinciliğe oturan Beşiktaş, ay boyunca medyada 41 bin 621 haber ve yazıya konu edildi. Sezonu şampiyonlukla kapatan başarılı takıma, ekranlarda 93 saate yakın yer ayrıldı.

ŞAMPİYONLUĞU KAÇIRAN FENERBAHÇE’YE İLGİ AZALDI…
MTM’nin aynı araştırma sonuçlarına göre, medyada en çok bahsi geçen ikinci takım, aylarca açık arayla zirvede yer bulan Fenerbahçe oldu. Şampiyonluğu kaçıran Fenerbahçe’ye ilgi de azaldı. İkinci sıradaki yerini koruyan medyatik takım, toplam 39 bin 785 haber ve yazıda yer aldı.

Geçtiğimiz ayın en çok haber olan spor kulüpleri arasında üçüncü sırada, 29 bin 422 haberle Galatasaray vardı. Haberleri %81 oranında artış gösteren Galatasaray, 61 saat ekranlarda kaldı. Galatasaray’ı 17 bin 290 haberle Trabzonspor izledi.

KAYSERİSPOR, BÜYÜK TRANSFERİYLE GÜNDEMDE…
Oyuncusu, Mehmet Topuz’un Fenerbahçe’ye transfer edilmesi ile gündeme damgasını vuran Kayserispor, Gökhan Emreciksin transferiyle de dikkat çekti. Önceki aya göre, medyadaki görünürlüğü ciddi oranda artış gösteren takım, toplam 8 bin 151 habere konu edildi.

Ayın En Medyatik Spor Kulüpleri
No Adı Haziran Mayıs Artış Yüzdesi (%)
1 Beşiktaş 41.621 24.225 72
2 Fenerbahçe 39.785 21.473 85
3 Galatasaray 29.422 16.294 81
4 Trabzonspor 17.290 10.277 68
5 Kayseri Spor 8.151 3.668 122

MTM Medya Takip Merkezi'nin, Haziran ayında 1700'ü aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

Geçtiğimiz aylarda en medyatik beş spor kulübü arasında muhakkak yer bulan Sivasspor, Haziran ayında listeye giremedi. Haber sayısı %59 düşüş gösteren Sivasspor, 4 bin 96 haber ve yazıda yer aldı.

MEHMET TOPUZ TRANSFERİ GÜNDEMİ DEĞİŞTİRDİ…
MTM Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı ayın spor gündemi raporuna göre, Haziran ayının en çok konuşulan ismi Mehmet Topuz oldu. Önceki aya oranla haber trendi ciddi bir yükselişe geçen Mehmet Topuz’un, medyadaki görünürlüğü 15 kat artış gösterdi. Uzun süredir süren transfer dedikodularını, Fenerbahçe’ye geçişiyle sonlandıran Mehmet Topuz, gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde toplam 6 bin 894 haber ve yazıda yer aldı. Topuz’un ekranlarda kalma süresi ise 28 saati buldu.

Beşiktaş’ın eski futbolcusu, Nihat Kahveci’nin Beşiktaş’la üç yıllık anlaşma imzalaması ayın dikkat çeken başlıkları arasında kayda geçti.

ARDA TURAN TRANSFER KONUSUYLA YAKIN MARKAJDA…
Haziran ayının en popüler bir diğer sporcusu Arda Turan oldu. Geçtiğimiz aya oranla haber sayısı % 91 artış gösteren Arda Turan, Fenerbahçe’ye transfer edileceği haberleriyle de gündeme geldi. Turan, tüm mecraların toplamında 2 bin 794 habere konu oldu.

Galatasaray’a transferiyle medyanın ilgi odağı olan Gökhan Zan, ayın en çok konuşulan bir diğer sporcusu oldu. Gökhan Zan hakkında toplam 2 bin 324 kez haber yapıldı.

Ayın En Medyatik Sporcuları
No Adı Haziran Mayıs Artış Yüzdesi (%)
1 Mehmet Topuz 6.444 450 1.332
2 Nihat Kahveci 1.486 167 790
3 Gökhan Zan 1.338 986 36
4 Arda Turan 1.331 1.463 -9
5 Deivson Rogerio Da Silva 1.201 1747 -31
6 Ümit Karan 1.091 723 51
7 Servet Çetin 1.076 355 203
8 Cassio Lincoln 1024 1297 -21
9 Sercan Yıldırım 963 194 396
10 Volkan Demirel 958 858 12
MTM Medya Takip Merkezi'nin, Haziran ayında 1700'ü aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

NBA'de, Orlando Magic’de, sezonun en başarılı takımlarından Cleveland Cavaliers'ı yendikleri karşılaşmada üstün performans sergileyerek dikkatleri üzerine çeken Hidayet Türkoğlu, ayın en çok konuşulan basketbol oyuncusuydu. Mayıs ayına oranla haber sayısı % 190 artış gösteren Türkoğlu, toplam 1.402 haberde yer aldı.

GEÇTİĞİMİZ AYA FORMULA 1 HEYECANI DAMGASINI VURDU…
5-7 Haziran tarihleri arasında, İstanbul Park Pisti'nde yapılan Formula 1, Haziran ayında spor basının yakın takibine giren konular arasındaydı. Ay boyunca konuyla ilgili toplam 2 bin 71 haber yayımlandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:30

İLGİLİ HABERLER