Gündem
  • 24.5.2004 00:24

HİCAZ MAKAMININ CİNSEL UYARICI ETKİSİ OLDUĞUNU ÖĞRENEN GÜLBEN ERGEN ŞAŞTI KALDI

Sana'nın sponsorluğunda Edirne'ye konser vermek için gelen sanatçı Gülben Ergen, Selimiye Camisi, Beyazıt Külliyesi ve Sağlık Müzesi'ne hayran kaldı. Sağlık Müzesi'nde müzikle tedavi yapıldığını öğrenen Ergen, "Böyle bir müzik yapmayı düşünür müsünüz?" sorusuna "Hayır, beni aşar" cevabını vererek, kendisi ve diğer sanatçıların yaptığı müziği eleştirdi.


Gülben Ergen, geldiği Edirne'de konakladığı otelden önce Selimiye Camii'sine gitti. Sanatçı, camiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Ergen, caminin özelliklerini dinlerken hayranlığını gizleyemedi. Selimiye Camii'sinden sonra "Avrupa Müze Ödülü" alan 2. Beyazıt Külliyesi ve Sağlık Müzesi'ni gezen Ergen, Sağlık Müzesi'nde 500 yıl önce psikiyatri hastalarının müzikle tedavi edildiğini öğrenince, kendisi ve diğer sanatçıların yaptığı müziği eleştirdi.

 
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ergen, Hicaz makamının, idrar zorluğuna iyi geldiğini ve cinsel yönden uyarıcı özelliğini öğrenince şok oldu.

Ergen "Olmaz böyle bir şey, Ankara'dan geldim, sabah hiçbir şey yorgunluğumu alamadı. Ama şu müzik var ya. Burası Avrupa'dan ödül almış, hastaların suyun sesi ile ve şu çalan müzikle tedavi edildiği bir yer. Makamlara göre tedavi varmış. Şimdiki 'dımtıs dımtıs' hepimizin yaptığı bir müzik. Şöyle bir müzik 520 yıl önce de vardı, şimdi de var" dedi.


Bu müziğin gerçek Türk müziği olduğunu belirten Ergen, "Özümüz bu bizim. Bugünkü müziği sorarsanız, bütün popüler sanatçılar bende dahil hoplatır, zıplatır neşelendirir o kadar. Ama burada şifa var. Yalnız benim hangi şarkım diye sorarsanız, 'Teşekkür ederim'i söyleyebilirim. Bu mevzu beni aşar. Zaten var ya, müzik ruhun gıdasıdır" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:15

İLGİLİ HABERLER