Gündem
  • 19.1.2014 13:53

Hrant Dink için 'Adalet talebimiz var'

Gazeteci Hrant Dink’in ölüm yıl dönümünde “Adalet Talebimiz Var” insiyatifi tarafından yapılan açıklamada, 'Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşme ardından ne yazık ki hiçbir ilerleme sağlanmadığı gibi umudumuzu tüketecek gelişmeler de yaşandı. Açılmasını beklediğimiz davayı açmayan Savcının, gözaltına almak istediği zaman nasıl cevval olduğunu gözlemledik' dendi.

“Adalet Talebimiz Var” insiyatifi, Hrant Dink’in ölüm yıl dönümünde bir basın açıklaması yaptı. İnyisatif adına basın açıklamasını okuyan Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, “6 Ağustos 2012’de, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ile yaptığımız görüşmede, Hrant Dink cinayetinin gerçek faillerinin cezalandırılamaması ile ilgili ilgili şikayetlerimizi dile getirmiştik. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, samimi bir üzüntü ve sitem içinde ‘Cumhurbaşkanlığı makamının hazırlattığı raporlar rafta kalmaz’ diyerek konunun bizzat takipçisi olacağını beyan etmişti. Ancak, aradan geçen 18 ay içinde , ne yazık ki hiçbir ilerleme sağlanmadığı gibi umutlarımızı tüketecek gelişmeler yaşandı. Açılmasını beklediğimiz davayı açmayan Savcının, gözaltına almak istediği zaman nasıl cevval olduğunu gözlemledik. Hakkında dava açılmasını ve görevden alınmasını beklediğimiz ve fakat sürekli terfi eden Emniyet müdürlerinin nasıl bir gecede yeni yönetmelikler çıkarılarak görevden alındığını gördük. Yargının kararlarının siyasi hesaplarla nasıl değişebileceğini ve silah gibi kullanılabileceğini izledik ve yıllardır Dink davasında gerçek adaletin ortaya çıkmamasının sebebinin ve kolektif biçimde işlenen bu cinayetin failinin tüm kurumlarıyla dökülen devlet olduğunu İyice anladık” dedi.

Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Uşak ise bu cinayeti bireysel bir cinayet gibi gösterme çabaları olduğuna dikkat çekerek, “Mahşeri vicdan şunu biliyor ki bu ve diğer cinayetler bireyselliğe indirilemeyecek kadar erin köklere sahip. Asıl mahkum edilmesi gereken bu faili meçhulleri gerçekleştiren o zihniyet. Biz o zihniyeti mahkum edemediğimiz müddetçe korkulur ki gelecek dönemde de benzer cinayetlerle toplumumuz yüz yüze kalacaktır” diye konuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:23

İLGİLİ HABERLER