Medya
  • 8.10.2005 03:58

HRANT DINK'E 6 AY HAPİS CEZASI!..

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yazdığı bir yazıda, Türklüğe hakaret ettiği öne sürülen Hrant Dink'in davası sonuçlandı. Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada şikâyetçi olarak yer alan ve Ermeni konferansı hakkında aldırdığı durdurma kararıyla tanınan hukukçular birliği üyesi avukat Kemal Kerinçsiz, sanığın cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatları ise, yazıda suç unsuru bulunmadığını belirterek Hrant Dink'in beraatini istedi.

Kararını açıklayan hakim, Dink'in 13 Şubat 2004 tarihli Agos Gazetesi'ndeki köşesinde yazdığı yazıda "Türklüğü tahkir ve tezyif ettiği" gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Hakim, Dink'in duruşmalardaki iyi hali ve bir daha suç işlemeyeceği kanaati nedeniyle cezasını ertelerken, gazetenin sorumlu yazıişleri müdürü Karin Karakaşlı'nın beraatine karar verdi. Dink hakkında Şubat 2002'de yaptığı konuşma nedeniyle açılmış bir dava daha var. Dink yaptığı açıklamada, "Yargıtay'a o da olmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) dek giderim. Ama gönül ister ki AİHM'ye gerek kalmasın. Artık itibarım önemli. İtibarımı geri istiyorum. Suçum sabitleşirse bu ülkeyi terk ederim" dedi.

Türkiye'de temaslarını sürdüren AB Komisyonu genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ise Dink'in cezasına tepki gösterdi. Rehn, "Kararı onaylamıyorum. Bu konuyu 9 Kasım'da açıklayacağımız İlerleme Raporu'nda ele almamız gerekir" dedi.

/Ümit KARAASLAN - SABAH

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:57

İLGİLİ HABERLER