Yaşam
  • 28.4.2014 13:32

İbrahim Tatlıses ve Şivan Perwer’den Zaho’da konser

İBRAHİM Tatlıses, Türkiye sınırındaki Irak’ın Zaho kentinde yaptıracağı 800 konutluk inşaatın temelini attıktan sonra Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi’nin (IKDP) bu kentte düzenlediği mitinge katılarak mini konser verdi.

Geçen hafta yapılan temel atma töreninde konuşan Tatlıses, IKDP’nin 30 Nisan’daki Irak seçimleri için sürdürdüğü seçim kampanyasına destek verdi. Bölgede yayın yapan Rudaw TV’nin haberine göre, Barzani’nin liderliğindeki IKDP’den gelen teklifi kabul eden İbrahim Tatlıses, Bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’nin katıldığı Zaho Stadyumu’ndaki mitingte de kürsüye çıktı. Tatlıses, Şanlıurfa ile Kuzey Irak’ta konuşulan Kürtçe’nin lehçeleri arasında bazı farklılıklar olduğunu belirtirken, "Başbakanımız gibi biz de barış, sevgi istiyoruz. Yaşasın barış, yaşasın sevgi" dedi. Tatlıses, Şivan Perwer gibi hem Kürtler’e hem de insanlığa hizmet ettiklerini anlattı.

Tatlıses, ‘İbo’ tezahuratları arasında Kürtçe "Kine em" (Ben kimim) diye birkaç kez sordu. İbrahim Tatlıses konuşmasında, Mesut Barzani’nin Irak’taki Kürtler için çok büyük bir lider olduğunu ve Allah’tan onu Kürdistan’ olarak nitelendirdiği Kuzey Irak’tan eksik etmemesini istedi. Tatlıses, aralarında ‘Caney’in de yer aldığı sevilen şarkılarını söyledi. Tatlıses, Şanlıurfalı olduğunu ancak, kendisini “Zaholu” olarak da tanımladığını ekledi.
İhsan DÖRTKARDEŞ, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 05:39

İLGİLİ HABERLER