Gündem
  • 2.12.2020 15:57

İlahiyatçı profesör Mustafa Öztürk Aklının ermediği Kur'an-ı Kerim'e saldırdı

Marmara İlahiyat hocası Öztürk’ten Kur'an-ı Kerim hakkında skandal sözler: Bu Allah dili olabilir mi?

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Mustafa Öztürk, Kur'an-ı Kerim ile ilgili yaptığı konuşmada, ayetlerden örnek vererek “Bu Allah’ın dili olabilir mi?” ifadesini kullanması tepki topladı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olan Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kur'an-ı Kerim hakkında yaptığı konuşmada, tepki çeken sözler kullandı.

Video kaydı ortaya çıkan konuşmasında Öztürk, “Kur'an 23 sene Velid bin Mugire aşağı Asbil Vahil yukarı deyip bütün kadrajını Hicaz-Taif-Medine'ye sıkıştırmış. İnsanlığa son söyleyeceği sözün çapı oradaki 3-5 lavuk müşrik. Ve o müşriğe Kur'an'da öyle küfürler var ki. Hem ‘kel’ hem ‘fodul' ve 'piç' ifadesi kullanılıyor” şeklinde konuşarak "Bu Allah dili olabilir mi? İnsani dil olamaz mı? Olabilir. Yanmış canı. Feverandır. Olabilir" diyor.

Ayetlerdeki kelimeleri argo bir lisana indirgeyip çevirmekle suçlanan Öztürk’ün konuşmasına sosyal medyada tepki yağdı.

Sosyal medyada #MustafaÖztürkİhraçEdilsin etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı.

Twitter'daki bazı yorumlar şöyle:

Ayşe
Adam çıkmış Kur'anı Kerim için insan kelamı olabilir diyor ve bu adam İlahiyatta akademisyen, dini bu gibi kişilerden öğrenen binlerce genç düşünün ve bunların imam, hoca, okulda din öğretmeni olduğunu düşünün. BU BÜYÜK BİR VEBALDİR #Mustafaöztürkihraçedilsin

"Kuran ALLAH'ın kitabı olamaz" Diyen zat benim gözümde şeytandan bile aşağılıktır.

Çukurova üniversitesinde tartışmıştım tesettür konusunda bu zatla beş para etmez birisi. Mealcılık akımının başını çekenlerden kendisi . Bunun gibi tiplere emanet edildik bizler yazık!!

Deden bile söndüremedi İSLAM'IN NURUNU sen mi söndüreceksin Ey Ebu cehilin torunu. Siz istesenizde istemesenizde Allah-u tealâ hazretlerimiz Nurunu muhakkak tamamlayacak bunu o olmayan beyninize sokun.!

SESSİZ KALMA MÜSLÜMAN!!!!Kur’an-ı Kerimi vahyeden Allah’ tır. O’nu koruyacak olan da O’dur. Bize düşen de O’nu hayat nizamı olarak yaşamaktır.

Ey Hadsiz senin de cevabını veriyor Rabbim Cuma Suresi'nde كَمَثَلِ الْحِمَارِ يَحْمِلُ اَسْفَارًاۜ "Koca koca kitaplar taşıyan merkebin durumuna benzer."

itikad bozan sözde hoca istemiyoruz yeter artık ya yazık değil mi bize ? böyle densizler yüzünden bütün ilahiyat hocaları, talebeleri itham altında kalıyor artık biz bu yükün altında eziliyoruz buna bir çözüm bulunmalı. kimse imanını sokakta bulmadı

Baktılar ki bu millet Hocaları dinliyor. Hemen kripto Hocalar çıkardılar. Bu dini içten Yıkmak için. / Üstad Kadir Mısıroğlu /

Muhterem Diyanet İşleri Başkanımız Sayın acaba Prof.Dr. Mustafa Öztürk'ün "Kur'an-ı Kerim Allah kelâmı olabilir mi" mealindeki bu açıklamaları karşısında en yetkili merci olarak bir açıklama lütfunda bulunacak mısınız?

Diyanet niçin sapık mustafa öztürkün kitaplarını satıyor. * ihsan şenocak hocaefendi

* Mustafa Öztürk kendini tekfir ediyor, ki bu sadece böyle yapabilir...

* Mustafa Öztürk defolup, Emmanuel Macron'un üniversitelerinde ders versin.

* Ateist okuyamaz göze almaz böyle bir şeyi arkadaşım Mustafa Öztürk beyin bak bey diyorum hoca demeye ben utanıyorum dediklerine katılmamiz mümkün değil tabiki.

 

* İlahiyatta çok saygı değer hocalarımız var lütfen...

Nerden nereye . Şeytan adım adım yaklaşır. Önce tevil dersin, sonra yorum dersin ve bi bakmışsın inkara varmışsın. Allah ayaklarımızı sabit kılsın. Kuran’a Allah’ın kelamı olamaz diyen, tahrif olduğunu düşünen kişiler ilahiyatta ders veremez!!

* Kur'an-ı Kerim'i yakan kişiye ne nepki verildiyse buna çok daha alası verilmeli.

* Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde görevli Mustafa Öztürk; Kur'an-ı Kerim'e söverken görevde kalmamalı bu Müslümanlar için yüz karası bir durumdur.

Kur'an'ın vahiy olduğunu inkar eden Mustafa Öztürk'ün insanları zehirlemesine ne kadar daha göz yumacaksınız ?

* Pardon sizin kininiz ve düşmanlığınız İslam'a ve Hilafet isteyen Müslümanlaraydı gerisi fikir özgürlüğü.

* Allah'ın kitabına karşı saygısızlık yapan bu adam mı gençlerimize ders verecek..

* Kur'an-ın, Allah kitabı olduğunu inkar eden "ilahiyat hocası" görünümlü bu şahısla kaç çocuğumuzun daha zehirlenmesine göz yumacaksınız? Müslüman milletin vergileriyle maaş almaya ne kadar daha devam edecek?

* Mümkünse bu ve bunun gibi zihniyetler de ihraç edilsin..

* Sarf ettiği sözler ne bir İlahiyatçının ne de bir din görevlisinin ağzına yakışır, ihraç edilmelidir.

Güncellenme Tarihi : 2.12.2020 16:23

İLGİLİ HABERLER