Yaşam
  • 5.10.2005 05:26

İLİŞKİYİ BİTİRMEK İÇİN...

İlişkisini bitirmeyi düşünen insanın kafasından neler geçer: "Arkadaş kalamaz mıyız?", "Ya pişman olursam!" Ayrılık sonrasında her şeyin planladığınız gibi gideceğine dair bir garanti yoktur. Önereceğimiz adımlar sayesinde seçiminizi daha gerçekçi şekilde görebileceksiniz.

* GÖRSELLEŞTİRME: İlişkinizin bittiğini düşünün. Ayrılığın hemen sonrasında dertleriniz ne olurdu? Hayatınız nasıl olurdu? Hangi insanlar, yerler, olaylar önemlerini kaybeder, hangileri önem kazanırdı? İdealinizdeki hayat 3, 6 ay, 5 sene sonra nasıl olacak? En kötü ihtimalleri düşünmeye çalışın.

* TEMSİLİ KONUŞMA: Sizinle aynı şeyleri yaşamış arkadaşlarınızla konuşun. Onların anlayışı ve tecrübeleri sayesinde neler yapmanız gerektiğini netleştirebilirsiniz.

* DİREK YÖNTEM: Birçok insan partnerini ilk adımı atmaya yönlendirmek amacıyla, ilişkisi sırasında kaçamak yapmaya ya da paralel bir ilişki yaşamaya başlar. Bu çeşit geçiş ilişkileri acıyı kısa süreli dindirebilirler fakat zamanla herkes için daha acı verici de olabilir. Amaca cesur bir konuşma ya da ilişki terapisi sayesinde ulaşmak daha saygılı bir davranıştır. Unutmayın ki onunla uzun süre birlikte yaşadınız! 

/SEMA KUMBARACI - SABAH

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER