Gündem
  • 28.5.2019 16:48

İmamoğlu'nun yalanını Yunan CNN bozdu!

CHP’li adayın yalan rüzgarını Yunan CNN’in desteği bozdu!

HDP, Kandil, İP ve FETÖ destekli CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun kendisine yönelik Yunan medyası kaynaklı “Pontus” iddialarının, ilk olarak İmamoğlu’nun “uyduruk yerel gazete” dediği Protothema’da değil, yine kendisini destekleyen CNN Greek’te yayınlandığı ortaya çıktı.

Yunan gazetecilerin “Pontuslu Ekrem” olarak tanıtması sonrasında Türkiye’de bu söylem üzerinden mağduriyet devşirmeye çalışan CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun bir yalanı daha deşifre oldu.

CHP’nin İP ve HDP tarafından desteklenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun kendisini “Pontuslu” olarak tanıtan medya kurumlarını “uyduruk yerel gazete” olarak tanımlaması ve kendisine yöneltilen bu tanımlamalara niçin cevap vermediği yönündeki sorular karşısında sessizliği sürerken, İmamoğlu’nu Pontuslu olarak tanımlayan ilk haberin CNN Greek tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

“Konstantinopolis belediye başkanı”

CNN’in Yunanistan kanalında 3 Nisan 2019 tarihinde yayınlanan haberde İmamoğlu’nun Pontus kökenli olduğuna atıfta bulunularak Yunanca konuştuğu vurgulanıyor. Haberin başlığında “Pontus kökenli ve Yunanca konuşulan Konstantinopolis belediye başkanı” ifadeleri kullanılırken, haber boyunca İmamoğlu’na verilen destek dikkat çekiyor. CNN Greek haberinde İngiliz The Guardian gazetesinden de alıntılarla farklı siyasi ve dinsel yönelimlerdeki vatandaşların güvenini kazanmayı amaclayip, sonuc olarak da başardığı iddiasında bulunuyor.

Uyduruk yerel gazete, CNN’den sonra yayınlamış

İmamoğlu’nun “uyduruk yerel gazete” olarak tanımladığı gazetelerde ise haberin yayınlanma tarihi 4 ve 5 Nisan 2019. “İstanbul’u fetheden Yunanlı” manşetiyle Türkiye gündemine oturan Protothema gazetesinin haberine karşı İmamoğlu’nun yaptığı açıklamalar inandırıcılıktan uzak bulunmuştu. Haberler, Türk medyasına yansımasının ardından Türk kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti.

 yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 28.5.2019 15:56

İLGİLİ HABERLER