Gündem
  • 28.5.2019 17:14

EYT’nin mimarı Yaşar Okuyan yine kıvırdı!

Daha önce yeniakit.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “EYT’liler, ‘38 yaşında, 43 yaşında emekli olalım’ diyorsa, böyle bir şeyin kesinlikle karşısındayım.” diyen EYT’nin mimarı CHP üyesi Yaşar Okuyan, bu kez tam tersini söyledi: “CHP’nin EYT’lilere destek vermesini doğru buluyorum.”

Daha önce yeniakit.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “EYT’liler, ‘38 yaşında, 43 yaşında emekli olalım’ diyorsa, böyle bir şeyin kesinlikle karşısındayım.” diyen EYT’nin mimarı CHP üyesi Yaşar Okuyan, bu kez tam tersini söyledi: “CHP’nin EYT’lilere destek vermesini doğru buluyorum.”

CHP’nin EYT’lilere desteğini doğru buldu!

Bugüne kadar EYT düzenlemesini hep savunan ve EYT’lilere yönelik sürekli olarak alaycı yaklaşımlarda bulunan 1999 Anasol-M Hükümeti’nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, bu kez de “CHP’nin Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a destek vermesini doğru buluyorum.” dedi. CHP’li bazı vekillerin Yenikapı’da EYT’lilere destek verdiğini hatırlatarak “Sayın Yaşar Okuyan, EYT’lilere siz de destek veriyor munuz?” şeklindeki bir soru üzerine, Okuyan, “Ben bir şey destek ilan vermiyorum.” yanıtını verdi.

“EYT’liler 43 yaşında emekli olalım’ diyorsa, kesinlikle karşısındayım”

EYT düzenlemesini IMF’nin emri ve kendi taşeronluğuyla çıkartılmasından bu yana hep, “Yaptığım en iyi işlerden biri ben EYT düzenlemesidir. Bütçeyi düşündüm, Sosyal Güvenlik Sistemi’ni düşündüm.” diyen Yaşar Okuyan, 23 Haziran İstanbul seçimi öncesinde böyle çark etti: Sayın Cumhurbaşkanı Katar’dan uçan saray alıyor, 1150 odalı saray yaptırıyor. 67 bin ağacı katlederek orada 300 odalı saray yaptırıyor. EYT’lilerin bu konudaki eleştirisini haklı buluyorum. EYT’liler, ‘38 yaşında , 43 yaşında emekli olalım’ diyorsa, böyle bir şeyin kesinlikle karşısındayım.” şeklinde açıklamada bulundu.

Yeniakit.com.tr’nin EYT mağdurlarına ilişkin ısrarlı soruları üzerine ise Okuyan, “Benden ekmek çıkmaz sana.” diyerek görüşmeyi sonlandırdı.

EYT’lilerden Okuyan’a, “Bizim hakkımızı yedin, vicdanın sızlamıyor mu?”sorusu!

Yaşar Okuyan, daha önce katıldığı bir televizyon programında EYT’lilerden gelen, “Bizim hakkımızı yedin, vicdanın sızlamıyor mu?” yönündeki gelen sorulara sert tepki göstermişti. Okuyan, katıldığı programda “38 ve 43 yaşındaki emekliliği Süleyman Demirel çıkardı. Siyasetçi Demirel, 3 oy uğruna Türkiye’nin geleceğini ipotek altına almıştır. Bu yanlışlık değil, bu bir ihanettir. Sayın Demirel’in ihanetidir. Sosyal Güvenlik Sistemi’nin batmasının tek müsebbibi Süleyman Demirel’dir.” açıklamasında bulunmuştu.

 Hakan Öztürk  yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 28.5.2019 16:16

İLGİLİ HABERLER