Dünya
  • 22.5.2007 07:55

İNGİLİZ İSTİHBARATI PRENSESİN ÇIPLAK FOTOĞRAFLARI İÇİN BANKA SOYMUŞ!..

İngiliz iç istihbarat örgütü MI5’in, 5 yıl önce ölen Prenses Margaret’in çıplak fotoğrafları için banka soyduğu ortaya çıktı.

İngiliz Daily Mail Gazetesi’nin haberine göre, 5 yıl önce ölen İngiltere Prensesi Margaret’in 1960’lı yıllarda, Karayipler’deki Mustique Adası’nda sevgilisi Roddy Llewellyn tarafından çıplak fotoğrafları çekildi. Gazeteye göre, fotoğraf çekiminden sonra olaylar şöyle gelişti:

Margaret’in, sevgilisiyle gizlice kaldığı adada cinsel yönden rahatsız edici fotoğraflar çektirdiğini öğrenen İngiliz gizli servisi MI5, harekete geçti. Margaret’in sakıncalı fotoğraflarının "Michael X" isimli bir kişinin adına, Lloyds Bank’ın Londra’daki bir şubesinde saklandığını öğrenen MI5, 1971 yılında ajanlarına banka soygunu süsü verdirerek fotoğrafları ele geçirdi. Olaydan iki yıl sonra, soygunla bağlantılı üç kişi hapse mahkum edilirken Michael X, Trinidad’da cinayetten suçlu bulunarak 1975 yılında idam edildi.

Prenses Margaret, Mustique Adası’na aşıktı. Adadaki arazi parçası, eski refakatçisi, sonradan "Lord Glenconner" olan Colin Tennant tarafından evlilik hediyesi olarak verilmişti. Eşi Lord Snowdon ile evliliği inişli çıkışlı seyreden Prenses Margaret, zor zamanlarında kendisini adaya atarak, çılgın partiler düzenlemişti. Ada, daha sonra aşık olduğu kendisinden 17 yaş küçük sevgilisi bahçe düzenleyicisi Llewellyn ile kaçamak yeri olmuştu. Çılgın partilerin birinde Margaret, Llewellyn, Tennant ve Nicholas Courtney’in çıplak fotoğraflarını çekmişti. Margaret’in çıplak ve seksi fotoğraflarının da o dönemde çekildiği sanılıyor.

FİLME KONU OLDU

Cannes Film Festivali’nde geçen hafta ilk kez gösterime giren "The Bank Job" adlı film bu konuyu belgelerle işliyor. Filmin senaryo yazarları, olaya tanık olan ya da bizzat içinde yer alan kişilerle konuştuklarını öne sürüyorlar.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:02

İLGİLİ HABERLER