Dünya
  • 23.6.2014 13:58

IŞİD, Saddam'ı astıran yargıcı infaz etti

IŞİD Saddam'ı asan hakimi infaz etti

İdam kararı veren hakimin geci şekilde öldürüldüğü açıklandı

2006 yılında asılarak katledilen Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin için idam kararı veren yargıç IŞİD tarafından öldürüldü.
Tartışmalı bir karar ile Saddam Hüseyin hakkında idam kararı veren hakim Rauf Abdul Rahman'ın IŞİD'in kontrolündeki bir merkezde yakalandığı açıklandı. Hakimin gizlenidği yeri bölgedeki sünnilerden öğrenen IŞİD, baskın yaptığı evde hakimi yakaladı.
Sorguya çekilen hakimin olay yerinde militanlarda kurşuna dizildiği bildirildi.
Konuyla alakalı bir açıklama yapmayan Irak hükümeti, hakimin nerede oludğunun bilinmediğini açıkladı.
69 yaşındaki hakim için geçen hafta çıkan kaçırıldı söylentisini kabul etmeyen Irak hükümetinin şimdi ağız edğişirip akibeti hakkında bir bilgilerinin olmadığını açıklaması infasın gerçekleşitği yorumlarına neden oldu.
Saddam Hüseyin için infaz kararını veren yargıç Rauf Abdul Rahman 16 Haziran’da ortadan kaybolmuştu. IŞİD tarafından kaçırıldığı öne sürülen yargıcın kaçırıldıktan 2 gün sonra infaz edildiği iddia ediliyor.

Irak hükümeti infaz iddiasını henüz doğrulamasa da hakimin IŞİD terör örgütü militanlarınca kaçırıldığını onaylamıştı.

İnfaz olayının diğer kaynakları ise Ürdünlü milletvekili Khalil Attieh ve Saddam Hüseyin’e en yakın isimlerden biri olan eski milletvekili İzzet İbrahim El Duri oldu. Her iki isim de haberi kişisel Facebook sayfalarından paylaştı. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:57

İLGİLİ HABERLER