Dünya
  • 17.4.2024 13:39

İsrail Hizbullah komutanını Lübnan'da öldürdü

Baskında aynı aileden yedi sivilin yanı sıra, Mart 2023'te Megiddo kavşağına düzenlenen saldırıdan sorumlu Radwan Gücü komutanı Eşref Ali Muhammed el-Debs'in de aralarında bulunduğu üç Hizbullah üyesi öldürüldü.
 

İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki bir köye düzenlediği insansız hava aracı saldırısında bir Hizbullah komutanının öldürüldüğü bildirildi.

Tire ilçesine bağlı Ain Baal'da bir araca düzenlenen saldırıda bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı belirtildi.

X hakkındaki Mossad Yorum sayfasında onun "Hizbullah'ın üst düzey bir üyesi" olduğu yazıyordu.

İsrail'e drone saldırısını Lübnan Hizbullah'ı üstlendi

Lübnan Hizbullahı, İsrail'e iki patlayıcı insansız hava aracı kullanılarak düzenlenen saldırıyı üstlendi ve İsrail yerel yetkilileri, saldırıda üç kişinin yaralandığını söyledi.

İsrail ordusu, Lübnan'dan giren "iki silahlı" insansız hava aracının İsrail'in kuzeyindeki Beit Hillel kasabası yakınında patladığını belirterek, "olayın inceleme altında olduğunu" ekledi.

Grup, yaptığı açıklamada, Hizbullah savaşçılarının "İki aşamada intihar drone'larıyla... Demir Kubbe (hava savunma sistemi) platformlarına ve mürettebatına saldıran bir hava saldırısı başlattığını" söyledi.

 

İsrail yerel bölgesel konseyi patlamada üç kişinin yaralandığını söyledi.

Olay sırasında hava saldırısı sirenleri duyulmadı.

Hizbullah'a yakın bir kaynak, İsrail'in yerel komutanı öldürdüğünü söyledi

Lübnan Hizbullah'ına yakın bir kaynak, İran destekli silahlı gruptan yerel bir komutanın Salı günü İsrail'in ülkenin güneyine düzenlediği saldırıda öldürüldüğünü söyledi.

Devlet tarafından işletilen  Ulusal Haber Ajansı , İsrail'in yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Ain Baal'da bir arabaya düzenlediği saldırıda bir kişinin öldüğünü bildirerek AFP'ye verdiği demeçte, "Naqoura bölgesinden sorumlu saha komutanı İsrail saldırısında şehit oldu" dedi ( sınırdan dokuz mil) uzakta.

İsrail ordusu saldırıda Hizbullah komutanının öldürüldüğünü doğruladı

İsrail ordusu Salı günü Lübnan'ın güneyinde düzenlenen bir saldırıda yerel bir Hizbullah komutanının öldürüldüğünü doğruladı.

Ordudan yapılan açıklamada, "Bugün erken saatlerde bir IAF (İsrail Hava Kuvvetleri) uçağı, Lübnan'da Hizbullah'ın kıyı bölgesi komutanı İsmail Yusef Baz'ı vurarak yok etti." dedi ve onun Ain Baal bölgesinde öldürüldüğünü ekledi.

Güncellenme Tarihi : 17.4.2024 13:52

İLGİLİ HABERLER