Gündem
  • 5.10.2012 13:07

İsrail'e 8 milyon liralık tazminat davası!..

Mavi Marmara gemisinde gerçekleştirilen hain saldırı sonrası hayatını kaybeden 9 kişi için tazminat davası açıldı.

Vedat DOĞAN/KAYSERİ, (DHA)- İSRAİLLİ komandoların Akdeniz'in uluslararası sularında saldırı düzenlediği 'Mavi Marmara' gemisinde bulunan ve Kayseri'de oturan 10 kişi, 9 kişinin ölümüne, 56 kişinin yaralnamasına neden olan İsrailli sorumlular aleyhine 8 milyon lira tutarında maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Avukat Seyit Halil Yüzgeç, davacılar adına Kayseri Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, İsrail'in düzenlediği saldırıda, Gazze'ye insani yardım götüren 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 56 kişinin de yaralandığını, ağır yaralanan Uğur Söylemez'in halen komada olduğunu belirterek şunları söyledi:

"İsrail'in bu haksız saldırısı, Birleşmiş Milletler ve yüzlerce devlet tarafından cezalandırılması gereken suç olarak nitelendirildi. Ulusal hukuk ve uluslararası hukuk nezdinde, İsrailli sorumluların cezalandırılması için çalışmalar devam etmektedir. Mavi Marmara gemisinde ve diğer gemilerde bulunan madurlar, maddi- manevi zararlarının giderilmesi için hukuk mahkemelerine tazminat davaları açmaya başlamışlardır. Açılan davalardan elde edilecek tazminatlar da İsrail'in insanlık dışı tavırlarının önlenmesinde kullanılacaktır."

Yüzgeç, Mavi Marmara gemisi madurlarından olan ve Kayseri'de oturan Ali Tokluman, Ali Yunusoğlu, Ahmet Aydan Bekar, Ahmet Kaçar, Orhan Tokça, İlyas Yıldız, Seyfullah Özgüven, Fatma Kanlıoğlu, Gönül Memiş ve düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden lise öğrencisi Furkan Doğan'ın yakınları adına 8 milyon lira tutarında maddi ve manevi tazminat davaları açtıklarını kaydetti. Yüzgeç, Kayseri'de açılan tazminat davasına 50 avukatın katılacağını da ifade etti.

Saldırıda yaralanan ve bir süre Ankara'da tedavi gördükten sonra Kayseri'ye dönen Ahmet Aydan Bekar da yaptığı açıklamada, "Bu davadan alacağımız tazminatın hiçbir önemi yok. İsrail'in parayı ne kadar çok sevdiğini biliyoruz. Onların da canını acıtmak için bu davayı açıyoruz" diye konuştu.

Gazze'ye insanı yardım malzemesi götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrailli askerler tarafından düzenlenen baskında 9 kişi hayatını kaybetmişti. Olayda hayatını kaybedenlerden lise ögrencisi Furkan Doğan, Kayseri'de toprağa verilmişti.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 14:39

İLGİLİ HABERLER