Yaşam
  • 15.8.2007 12:37

İSTANBUL 361 SAAT SUSUZ KALDI

İstanbul'da yaklaşık 3,5 aylık sürede bakım, onarım ve yenileme çalışmaları sebebiyle 361 saatlik su kesintisi yapıldı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (İSKİ) alınan bilgiye göre, İstanbul'da en fazla su kesintisi 137 saat ile Mayıs ayında gerçekleşti.

Mayıs ayı boyunca 7 ayrı kesinti programı uygulayan İSKİ, Sarıyer, Aksaray, Samatya, Yedikule, Kazlıçeşme, Zeytinburnu, Bakırköy, Merter, Tozkoparan, Topkapı, Esenler, Maltepe, Kartal, Kemerburgaz, Kağıthane, Şişli, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Beyoğlu, Bayrampaşa, Fatih, Beşiktaş ve Eminönü ilçelerinin bir bölümüne su veremedi.

Haziran ayında gerçekleştirilen 3 ayrı kesinti programında da, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Aksaray, Samatya, Yedikule, Kazlıçeşme, Zeytinburnu, Bakırköy, Merter, Tozkoparan, Topkapı, Bağcılar ve Güngören ilçelerinin bir kısmında toplam 80 saat süreyle su kesintisi uygulandı.

En az kesintinin yapıldığı Temmuz ayında da 4 ayrı kesinti programı çerçevesinde, Bağcılar, Bahçelievler, Kartal, Maltepe, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Kağıthane ve Beşiktaş ilçelerinin bir kısmı 60 saat süreyle su alamadı.

Ağustos ayının ilk 9 gününde ise 3 ayrı kesinti programında, Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Esenkent, Gülsuyu, Sarıyer, Kağıthane ve Beşiktaş ilçelerinin bir bölümünde 80 saat süreyle su verilmedi.

En uzun süreli su kesintisi ise 48 saat süreyle 11 Haziran tarihinde ana isale hattında meydana gelen arızadan kaynaklandı. 2 gün süren kesintiden Aksaray, Samatya, Yedikule, Kazlıçeşme, Zeytinburnu, Bakırköy, Merter, Tozkoparan ve Topkapı etkilendi.

TASARRUF AMAÇLI DEĞİL

İSKİ'den yapılan açıklamada, ''kent genelinde yapılan su kesintilerinin ana isale hatlarında meydana gelen arızalar, bakım onarım çalışmaları, elektrik kesintileri ve inşaat çalışmalarından kaynaklandığı'' vurgulanarak, şu görüşlere yer verildi:

''Su kesintileri tasarruf amacıyla yapılmamaktadır. İdaremiz tarafından İstanbul'un içinde bulunduğu kurak dönemi atlatabilmek adına herhangi bir programlı su kesintisi öngörülmemektedir. Su tasarrufu, bilinçli İstanbulluların içinde bulunduğumuz kurak dönemde daha dikkatli su tüketiminden kaynaklanmaktadır.

İstanbul'da sivil toplum kuruluşlarının ve medyanın verdiği desteğin yanı sıra, kurumumuzun kamuoyunu bilinçlendirme çalışmaları neticesinde hissedilir derecede bir tasarruf yapılmaya başlanmıştır. Lokal olarak yaşanan su kesintileri bölgesel ve kısa süreli olduğu için, su tüketiminde bir azalma olup olmadığı, ya da ne kadar olduğu konusunda bir şey söylemek mümkün değildir.''

A.A. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:47

İLGİLİ HABERLER