Yaşam
  • 15.8.2007 13:48

AÇILMAMIŞ MEYVE SUYU ŞİŞESİNDEN SİNEK ÇIKTI!..

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir bakkaldan satın aldığı açılmamış meyve suyu şişesinde sinek bulunduğunu iddia eden bir kişi, firma hakkında 1 YTL’lik maddi ve manevi tazminat davası açtı.
      Kadıköy Adliyesi önünde, avukatı Emine Özdemir ile bir basın açıklaması yapan Erdoğan Karataş, Gebze’de bakkaldan satın aldığı meyve suyu şişesinin kapağını açmaya hazırlanırken, şişenin içinde ölmüş bir sinek fark ettiğini anlattı.
      Telefonla görüştüğü firma yetkililerine durumu anlattığını, ancak umursamaz tavırlarla karşılaştığını öne süren Karataş, bunun üzerine, Gebze 3. Noterliğinde şişeyi açmadığını belirterek, durumu tespit ettirdiğini bildirdi.
      Karataş, firma hakkında 1 YTL’lik maddi ve manevi tazminat davası açtığını belirterek, "Bu durumla karşılaştıktan sonra telefon açtığım firma yetkililerinin sanki bu tür şikayetler sürekli geliyormuş gibi duyarsız davranmaları beni hem üzdü, hem de sinirlendirdi. Üreticilerin de gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğini vurgulamak adına 1 YTL gibi simgesel maddi ve manevi tazminat davası açtım. Bundaki amacım para kazanmak değil, tüketicilerin bilinçlenmesine katkı sağlamak" diye konuştu.
      Avukatı Emine Özdemir de içinde çilek ve kavun karışımı meyve suyu bulunan içeceği üreten firma hakkında açtıkları davada verilecek kararın, tüketicilerin bilinçlenmesi açısından önem taşıdığını söyledi.
      Özdemir, sinekle bulaşan hastalıkların kamu sağlığını tehdit etmesi ve bu durumun, bu tür içeceklere karşı tiksinti oluşturabilecek bir durum olması gerekçeleriyle dava açtıklarını sözlerine ekledi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:47

İLGİLİ HABERLER