Gündem
  • 25.7.2009 13:34

İSTANBUL'DA YENİ SANAYİYE İZİN VERİLMEYECEK

İSTANBUL - Topbaş, incelemelerde bulunmak üzere gittiği Tataristan'ın başkenti Kazan'da 1/100.000'lik planlarla ilgili basında yer alan haberlere ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Planın bir bilimsel çalışmanın sonucunda oluşturulduğunu belirten Topbaş, artık kişilerin, birtakım kuruluşların kendilerince herhangi bir bölgeyi kendi gelişim alanı olarak görmemeleri gerektiğini söyledi.
Bu plan doğrultusunda kentin geleceğini tasarladıklarını kaydeden Topbaş, bu planda öngörülen hizmet sektörünü, yerleşim alanlarını, kentin kültür, sanat, aktivite mekanlarını, kongre merkezi, ticaret ve yerleşim yerlerini, tarım arazilerini bütün olarak düzenlendiklerini belirtti.
Topbaş, ''Planlar yapıldığında bugün için oralarda bulunan sanayiye 'hadi kalkın, boşaltın' demiyorsunuz ama bundan sonra o bölgelerde yeni sanayi oluşmayacağı gibi, o sanayi bölgelerinin yeni ruhsat alma ve yeni değişime girmeleri süreci devam etmeyecektir'' dedi.
Topbaş, İDO ve İGDAŞ'in özelleştirilmesi konusunda ise yasa gereği belediyenin, şirketlerini özelleştirmesi gerektiğini belirterek, ''Gerçek değerini bulduğumuz takdirde bu şirketleri satacağız. Şirketlerin gücünü, başarısını ve kalitesini biliyoruz. İstenilen noktaya gelmediği, istediğimiz bedeli bulmadığımız takdirde İDO ve İGDAŞ'ı satmayız'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:06

İLGİLİ HABERLER