Asayiş
  • 26.12.2014 20:56

İstanbul'daki çifte cinayette ortak bağlantı

İstanbul'da kullandığı lüks otomobilin içinde öldürülen Ali Ekber Akgün ile Nişantaşı Valikonağı Caddesi üzerinde bir adamıyla birlikte silahlı saldırıya uğrayan Vedat Şahin cinayetleriyle ilgili soruşturmada, iki grubun birbirini tanıdığı ortaya çıktı.

Cinayetler arasında bir bağlantı arayan polis, iki grubun da birbirini tanıdığını, gerek yurtdışında gerekse yurtiçinde zaman zaman bir araya geldiklerini tespit etti.

Öte yandan, olaylarla bir bağlantısı olabileceği düşünülen 26 Eylül 2014 tarihinde Naci Şerifi Zindaşti'nin aracına yapılan, 19 yaşındaki kızı ile adamının ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı ile 4 gün önce öldürülen Hacı Osman Sezen ve Hikmet Aktemur cinayetleri de titizlikle soruşturuluyor.

Polis, Hollanda basınında oldukça geniş yer tutan cinayetlerle ilgili soruşturmayı derinleştiriyor.

BİRBİRLERİNİ TANIDIKLARI ORTAYA ÇIKTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 5 şube müdürlüğü tarafından ortak olarak yürütülen soruşturmada, polis, İstanbul'da meydana gelen ve uyuşturucu kaynaklı olduğu düşünülen cinayetleri tekrar mercek altına aldı.

Polis tarafından yapılan çalışmalarda, İstinye Bayırı'nda öldürülen Ali Ekber Akgün ve Nişantaşı'nda öldürülen Vedat Şahin'in gruplarının birbirini tanıdıkları, yurtdışı ve yurtiçinde zaman zaman bir araya geldikleri öğrenildi. Polis şimdi bu iki grup arasındaki iş ilişkilerini incelemeye aldı.

UYUŞTURUCU YÜZÜNDEN MEYDANA GELMİŞ CİNAYET DOSYALARI İNCELENİYOR

Öte yandan, polis tarafından yapılan çalışmalarda, İstanbul'da meydana gelen ve özellikle uyuşturucu yüzünden işlendiği düşünülen tüm cinayetlerin tekrar inceleme altına alındığı belirtildi.

Küçükçekmece'de 4 gün önce öldürülen ve halen faili meçhul olan Hacı Osman Sezen ve Hikmet Aktemur cinayetleri ile 26 Eylül 2014 tarihinde Ergenekon Davası'nda gizli tanık olarak ifadesi alınan Naci Şerifi Zindaşti'nin aracına yapılan silahlı saldırı olaylarının mercek altına alındığı öğrenildi.

Bu olayda, araçta bulunmayan Naci Şerifi Zindaşti kurtulurken, 19 yaşındaki kızı Arzu ve bir adamı hayatını kaybetmişti.

 


Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:21

İLGİLİ HABERLER