Eğitim
  • 21.2.2008 00:10

İŞTE BUGÜN DE OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER!..

KARS

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Kars il genelinde tüm köy okulları 21Şubat günü tatil edildi.

Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları ve tipi nedeniyle il ve ilçe merkezlerine bağlı bütün köylerde okullar 21Şubat günü  tatil edilmiştir" denildi. Açıklamada ayrıca, il ve ilçe merkezlerinde eğitime devam edileceği vurgulandı.

GÜMÜŞHANE
 
Gümüşhane'de bazı merkezlerde ilk ve orta dereceli okullar 1 ve 2 gün olarak değişen sürelerle tatil edildi.
Gümüşhane Valiliği'nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçe ve bağlı köy ve beldelerde ilk ve orta dereceli okullar Perşembe günü, Torul ve Kürtün ilçelerinde ise Perşembe ve Cuma günleri tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle kamuda çalışan engelli ve hamile personel iki gün izinli sayıldı.
 
EFLANİ

Karabük'ün Eflani ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim-öğretime 21Şubat günü ara verildi.
Karabük Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Eflani ilçesinde kötü hava koşulları ve köy yollarının kapalı olması nedeniyle yatılı ilköğretim bölge okulları hariç ilk ve ortaöğretim okullarının perşembe günü de tatil edildiği bildirildi.
 
KASTAMONU

Kastamonu'ya bağlı 15 ilçede okullar 1 ile 3 gün arasında tatil edildi.
Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, şehir merkezi ile Araç, Hanönü, Taşköprü ve Tosya ilçelerinde eğitim öğretime bugünden itibaren devam edilirken Doğanyurt'ta 3, Pınarbaşı'nda 2, İnebolu, Cide, Abana, Küre, Çatalzeytin, Bozkurt, İhsangazi, Daday, Azdavay, Seydiler, Şenpazar, Devrekani ve Ağlı'da okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
Devrekani ilçesine bağlı taşımalı eğitim yapılan köylerde ise okulların 2 gün tatil edildiği öğrenildi.

YOZGAT

Yozgat'ta kar nedeniyle okullara 2 gün ara verilmesinin ardından, köy yollarının ulaşıma açılmamasından dolayı tatil bir gün daha uzatıldı. Yozgat'ta yoğun kar yağışı nedeniyle okulların daha önce 2 gün tatil edildiği, ancak olumsuz hava şartlarının sürmesi ve köy yollarının ulaşıma açılamamasından dolayı tatilin bir gün daha uzatıldığı belirtildi. Yozgat'ta kar nedeniyle ara verilen eğitimin Perşembe günü tekrar başlayacağı bildirildi.

TOKAT VE SİVAS

Olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime, Tokat merkeze bağlı köylerdeki ilköğretim okullarında 2 gün, Sivas'ın Yıldızeli ilçesindeki okullarda 1 gün ara verildi.

Tokat Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta başından itibaren kent merkezi ve ilçelerde eğitime ara verildiğini hatırlattı. Olumsuz hava koşullarının devam ettiğini belirten Albayrak, merkeze bağlı köylerdeki okullarda eğitime 2 gün daha ara verdiklerini söyledi.

Albayrak, Reşadiye ilçesinde de eğitime 1 gün daha ara verildiğini öğrendiğini bildirdi. Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle ilköğretim okulları ve liselerde eğitime 1 gün daha ara verildi. İlçe merkezi ile bağlı belde ve köylerde öğrenciler, 22 Şubat Cuma günü ders başı yapacak.

RİZE, GİRESUN, ARTVİN VE TRABZON'DA BAZI İLÇELER İLE BELDE VE KÖYLERDE EĞİTİME ARA VERİLDİ Rize, Giresun,  Artvin ve Trabzon'da bazı ilçeler ile belde ve köylerde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

Rize genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Çayeli, Çamlıhemşin, Pazar, Güneysu, Hemşin, Kalkandere, İkizdere ilçeleri, Çaykent, Muradiye ve Kendirli beldeleri ile bu yerlere bağlı köyler ile il merkezine bağlı köylerde ilköğretim okulları ve liseler, yarın bir günlük tatil yapacak. İlde, resmi kurum ve kuruluşlarda çalışan bedensel özürlü vatandaşların da 1 gün süreyle izinli sayılacakları bildirildi.

Giresun'da ise Çanakçı ilçesinde yarın, Doğankent ve Güce ilçelerinde ise 25 Şubat Pazartesi gününe kadar eğitime ara verildi. Yağlıdere ilçe merkezi ve köylerdeki ilköğretim okulları, merkeze bağlı belde ve köyler ile Tirebolu ve Piraziz ilçelerine bağlı köylerdeki tüm okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde de 25 Şubat Pazartesi gününe kadar eğitime ara verildiği öğrenildi.

TATİL HABERLERİ GELDİKÇE GÜNCELLENMEKTEDİR...

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:45

İLGİLİ HABERLER