Gündem
  • 26.3.2014 23:47

İşte Deniz Baykal'ın kasetiyle ilgili sözleri

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, internette yayınlanan ve CHP Genel Başkanlığı görevini bırakmasına yol açan videoyla ilgili Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan ikna olmadı.
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, parti liderliğinden ayrılmasına yol açan videoyla ilgili Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalardan ikna olmadı. Başbakan Erdoğan’ın “bunlar montaj” sözlerine Baykal’ın yanıtı, “Bağırıp, çağırarak ‘montaj’diyerek bu iş kapatılamaz. Bu iş ciddi. Ortada bir iddia var. Sayın Başbakan’ın bu iddiaları çürütmesi gerekir” oldu.

Önceki gün internette Başbakan Erdoğan’ın Deniz Baykal’la ilgili videodan önceden haberi olduğunu iddia eden tape yayınlanmıştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Baykal’ın eleştiri ve suçlamalarına seçim meydanında cevap veren Başbakan Erdoğan "Böyle montajlarla bir yere varamazsınız. Yarım saat içinde onu sosyal medyadan kaldıran Başbakan'a, bu saygısızlığı, hakareti yapamazsın. Biz inancımızın gereği, bu tür ahlaksızlıkları yapacak kadar ahlaksız, densiz değiliz" demişti. Başbakan bu açıklamaları yaptığı sırada CHP eski lideri Deniz Baykal, Afyonkarahisar’da seçim çalışmasındaydı. Erdoğan’ın sözlerini tatmin edici bulmayan Baykal’ın yakın çevresine şu değerlendirmeyi yaptığı öğrenildi:

“Sayın Başbakan’ın o görüntüleri talimat verip yarım saat sonra kaldırttığı inandırıcı değil. Kaldırılması için yapılan mücadele ve mahkeme kararı var. Kaldı ki, o tezgahı kuran,imal eden, servis yapanlar ortaya çıkmadı. Meydanlarda bağırmak, benim inancım buna elvermez demek,bağırıp-çağırmakla bu iş kapatılamaz. İş ciddi. Önceki gün bir tape yayınlandı, ortada iddialar var. Sayın Başbakan da delil ortaya koymalı.Bu olay siyasi tartışmalara kurban edilecek bir konu değil.Sayın Başbakan ikna edici deliller ortaya koyuncaya kadar işin peşini bırakmayacağız”

radikal
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:32

İLGİLİ HABERLER