Gündem
  • 30.5.2013 12:54

İşte meyhane yapılan cami!

Türkiye’de içki satışına yönelik düzenlemeler olumlu karşılanırken, cumhuriyet döneminde camiden meyhaneye çevrilen mekanlar hâlâ faaliyetlerine devam ediyor. Birçok sahabe kabrinin yakınlarında da içki servisi yapılıyor.

CAMİ HÂLÂ MEYHANE!

1941’de İsmet İnönü tarafından 4 bin liraya satıldıktan sonra “İstiklal Meyhanesi” adı ile dansözlü meyhane olarak kullanılan Katip Mustafa Çelebi Camii’nin aslına döndürülmesi kararı alındı. Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bulunan meyhanenin kullanım alanı “Dini Tesis Alanı” olarak düzenlendi ancak Katip Mustafa Çelebi Camii hâlâ meyhane olarak kullanılıyor.

MESCİD TEKEL BAYİİ!

Osmanlı döneminde inşa edilen, 346 yıl ibadet amaçlı olarak kullanılan Sakabaşı Mescidi de, şu anda içki satılan TEKEL Bayii olarak kullanılıyor. Sakabaşı Mescidi; 1936 yılında dönemin Başbakanı CHP’li İsmet İnönü’ye bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından satılmış. Sakabaşı Mescidi, Cihangir’de Akarsu Yokuşu başında  bulunuyor.

MEDRESEDE İÇKİ SERVİSİ!

Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’da yaptırdığı ilk medresesinde içki servisi devam ediyor. Zeyrekhane Restaurant, Fatih Belediyesi’nin içki satışının kanunî olmadığını açıklamasına rağmen içki satışı yapıyor. İçki servisinin yapıldığı restoranın hemen yakınında İstanbul’un üç büyük evliyasından ve Peygamber Efendimiz (sav)’in türbedarlığını yapan Mehmet Tokadi Hazretleri’nin kabri bulunuyor.

SAHABE KABRİNE DAHİ SAYGI YOK!

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu; Hz. Ebu Eyüb el-Ensari’nin sancaktarı olan Sahabe-i Kiram’dan Abdurrahman Eş-Şami’nin kabrinin bulunduğu Sancaktar Tekkesi’nde içki satışı yapıyor. İçki servisinin yapıldığı mekan ile sahabe kabri arasında 3 metre mesafe bulunuyor. Tekkede bulunan mescid de ibadete kapatılmış,

PAZARİÇİ CAMİİ’NİN ÇEVRESİNDE 5 MEYHANE!

İstanbul Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan Pazariçi Camii’nin hemen yakınında 5 meyhane bulunuyor. Pazariçi Camii’nin 50 metre yakınında Venedik Restaurant ve Akşam Güneşi isimli meyhane yan yana faaliyet gösteriyor. Caminin 90 metre ilerisinde ise Dayı’nın Yeri, Onur Pub ve Dostların Birahanesi bulunuyor. Caminin hemen karşısında (8 metre mesafesinde) ise Durak Büfe isimli işletmede içki satışı yapılıyor. 

YENİAKİT

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:53

İLGİLİ HABERLER