Sağlık
  • 20.8.2005 01:51

İŞTE SİGARAYI BIRAKMA TAKTİKLERİ...

1- Sigara içmeyi bir anda bıçak gibi gibi kesmeyin. Azaltarak bırakmak daha kolay olacaktır.

2- Sosyal içici misiniz, dudak tiryakisi mi? Yoksa çay ve kahvenin yanında mı hoşunuza gidiyor. Siz de niçin alışkanlık yarattığını bilirseniz, o nedenleri ortadan kaldırma imkanınız da artacaktır.

3- Sigarayı bıraktığınızda büyük ihtimalle ilk haftalarda çok arayacaksınız ve yeniden başlamak isteyeceksiniz. Bu yüzden özellikle ilk haftalarda sizi oyalayacak bazı şeyler bulun.

4- Sigarayı bırakmayı düşündüğünüz günü belirleyin. Örneğin hafta içi mi yoksa hafta sonu mu olmalı? Hafta içi daha yoğunsanız sizin için ideal zaman hafta içi olabilir.

5- Çevrenizden ve ailenizden de destek almanız önemlidir. Onlara sigarayı bırakmak istediğinizi söyleyin size katılmasını isteyin.

6- Sigarayı bırakmaya çalıştığınızı iş arkadaşlarınıza da söylemeniz yararlı bir davranış olur. Böylece size sigara ikram etmelerinin de önüne geçersiniz. Ayrıca hala bu konuda ısrar edenler varsa ''hayır'' demeyi de bilin.

7- Şekersiz sakız çiğnemek yararlı olabilir. Bıraktıktan sonra eğer elinizde bir boşluk hissediyorsanız kalem gibi sürekli elinizi meşgul edecek bir şeyler bulun.

/Güneş

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:19

İLGİLİ HABERLER