Dünya
  • 12.5.2004 00:06

JOSCHKA FİSCHER :"ABD AHLAKİ LİDERLİK İMAJINI DÜZELTMELİ"

WASHINGTON - Almanya Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, Irak'taki işkence skandalına yönelik etkili bir soruşturma başlatmak suretiyle "ahlaki liderlik" imajını düzeltmesi çağrısında bulundu.


ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ile yaptığı görüşmenin ardından konuşan Fischer, Almanya'nın Ebu Gureyb Hapishanesi'ndeki işkence fotoğrafları sebebiyle, "şoke olduğunu ve derinden sarsıldığını" söyledi.
Fischer gazetecilere yaptığı konuşmada, "Birleşik Devletler'e ihtiyacımız var. Birleşik Devletler'in ahlaki liderliğine ihtiyacımız var. Bu Batı dünyası ve hepimiz için önemli" ifadelerini kullandı.


Başlatılan mevcut soruşturma ve incelemelere değinen Fischer, "Bu durumun Birleşik Devletler'in zedelenen ahlaki liderliğinin onarılmasına yol açacağını umuyoruz. Bu hepimiz için çok mühim" dedi.


Powell ise Fischer'le işkence konusunda fikir alış verişinde bulunduklarını belirterek, "Bütün Amerikalılar, tüm dünyada olduğu gibi bu resimlerden dolayı şoke oldu" diye konuştu. Powell ayrıca adaletin yerine getirileceğini ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:11

İLGİLİ HABERLER