Spor
  • 21.11.2016 00:43

Kadıköy'de galibiyet hasreti 6178 güne çıktı

Kadıköy deplasmanında uzun süredir galibiyet göremeyen Galatasaray, Robin van Persie'nin gollerine engel olamayınca seri 17 maça çıktı...

Galatasaray, Fenerbahçe deplasmanında 6178 gündür lig maçı kazanamıyor. Son olarak 22 Aralık 1999'da Hasan Şaş ve Marcio'nun golleriyle 2-1 kazanan sarı kırmızılılar, son 17 lig maçında Kadıköy'den 3 puanla ayrılamıyor.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında 2-0 yendiği Galatasaray'a karşı Kadıköy'deki yenilmezlik serisini 18 yıla çıkardı.

Ülker Stadı'nda Galatasaray'ı 2 golle geçen sarı-lacivertliler, son olarak 22 Aralık 1999'da 2-1 yenildiği rakibine iç sahada yine galibiyet sevinci yaşatmadı.

Fenerbahçe 22 Aralık 1999'dan sonra Galatasaray'la Kadıköy'de oynadığı 3'ü Türkiye Kupası, 18'i de lig olmak üzere 21 resmi maçta kaybetmedi. Bu maçlarda Fenerbahçe 15 galibiyet elde ederken, rakibiyle 6 kez de berabere kaldı.

Deplasmanda ilk yenilgi 
Galatasaray, Fenerbahçe karşısında aldığı sonuçla bu sezon ligdeki ilk deplasman mağlubiyetini yaşadı.

Dış saha maçlarında bu sezon Akhisar Belediyespor (3-1), Kayserispor (1-1), Beşiktaş (2-2), Gençlerbirliği (1-0) ve Adanaspor (1-0) ile karşılaşan sarı-kırmızılı ekip, sadece Fenerbahçe deplasmanından puan çıkaramadı.

Fenerbahçe'ye geçildi 
Derbi maçta aldığı yenilgiyle zirve yarışında büyük darbe alan Galatasaray, rakibine de geçildi.

Sezona iyi bir başlangıç yapamayan sarı-lacivertli takım, son haftalardaki çıkışını Galatasaray önünde de devam ettirirken, sarı-kırmızılıları 11. hafta itibariyle puan olarak geride bıraktı.

Haftaya Fenerbahçe'nin 2 puan önünde 20 puanla giren sarı-kırmızılılar, 11. hafta sonunda rakibinin 1 puan gerisine düştü.

Eren'in gol hasreti devam etti 
Sarı-kırmızılı futbolcu Eren Derdiyok'un gol hasreti derbide de devam etti.

Lige iyi başlayan ve ilk 5 maçta rakip fileleri 5 kez havalandıran Eren, son 6 maçta da skor üretemeyerek kötü bir seriye imza attı.

Derbide sarı-kırmızılı ekibin en önemli gol silahı olarak gösterilen Eren, pozisyona dahi giremedi.

Karşılaşmanın 68. dakikasında Eren Derdiyok, Fenerbahçe'nin serbest vuruş kullandığı pozisyonda kendi ceza sahası içinde takım arkadaşı Serdar Aziz'in dirseğinin başına isabet etmesi nedeniyle baygınlık geçirdi.

Eren Derdiyok'un yaşadığı sakatlığı fark etmeyen takım arkadaşları atağa çıkarken, daha sonra oyuncunun yerde hareketsiz kaldığının anlaşılması üzerine, saha içine sağlık ekibi davet edildi.

Oyuncuya ilk müdahalesini kulüp doktoru Yener İnce yaptı. Hareketsiz yerde yatmayı sürdüren Eren, daha sonra sedyeyle saha kenarına alındı.

Bu oyuncunun yerine 72. dakikada Cavanda oyuna dahil oldu.

Serdar Aziz'in şanssızlığı 
Fenerbahçe karşısında sarı-kırmızılı formayla ilk lig maçına çıkan Serdar Aziz, şanssız bir gün geçirdi.

Maçta başarılı bir performans ortaya koyan ve kritik müdahalelerde bulunan Serdar Aziz, 77. dakikada De Sousa'yı ceza sahası içinde düşürerek penaltıya sebep verdi.

Müsabakadaki performansı göz doldursa da önemli bir hata yapan Serdar Aziz, takımının ikinci golü yemesine sebep oldu.

 

Güncellenme Tarihi : 20.11.2016 23:01

İLGİLİ HABERLER