Spor
  • 14.1.2015 23:15

Kadın olduğumu ispat etmek için çırılçıplak soyundum

Kadın futbolunun yıldız isimlerinden Genoveva Anonma İngiliz basın organı BBC'ye yaptığı açıklamada onur kırıcı deneyimini paylaştı.

Dünya kadın futbolunun günümüzdeki önemli yıldızlarından Genoveva Anonma, kariyerindeki onur kırıcı bir deneyimini BBC ile paylaştı.

Ekvator Ginesi vatandaşı olan Anonma, şu anda Alman ekibi Turbine Potsdam'da oynuyor ve çoğu otoriteye göre Afrika kökenli en iyi kadın futbolcu konumunda. 2008 yılında Afrika Kadınlar Şampiyonası'ndaki harika bir performansı ile ünlenmişti. Fakat karşı takımın Anonma'nın erkek olduğunu iddia etmesi üzerine Afrika Futbol Federasyonu konuyu incelemeye aldı ve içler acısı bir uygulamaya başvurdu.

BBC'deki röportajında bu olayı açıklayan Anonma, "Federasyon üyeleri ve Ekvator Ginesi takımının gözleri önünde çırılçıplak soyunmam istendi. Moralim çok bozulmuştu. Çok kötü hissediyordum ve sürekli ağlıyordum. Bu tamamen onur kırıcıydı ama zamanla bunu atlatabildim. diyerek durumu açıkladı.

Fakat Anonma için her şey bununla sınırlı değil. 2010 yılı Afrika Kadınlar Şampiyonası'ndan sonra da Salimata ve Bilguisa Simpore ile beraber Genoveva Anonma erkek oldukları iddia edilen sporcular oldu. Bununla ilgili olarak Ganalı defans Bilguisa Simpore Erkek olup olmadıklarını anlayabilmek için sadece fiziksel temasa ihtiyacınız var. demişti.

Hızlı ve güçlü olduğum için bu suçlamalar ile karşı karşıya kaldım. Ama biliyorum ki kesinlikle bir kadınım. Test yapılması için beni hastaneye çağıracaklarını umuyordum fakat öyle olmadı. Kendimi savunmak için yalnız bırakıldım. Erkek değil, kadın olduğumu ispatlayabilmek için. diyen Anonma, konu ile ilgili en büyük üzüntüsünün bu suçlamaların doktor nezdinde testler ile kontrol edilmemesinin olduğunu vurguladı.

 

Genoveva Anonma

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:53

İLGİLİ HABERLER