Gündem
  • 24.1.2008 15:34

KAMER GENÇ: BAZI MİLLETVELERİ, KONUŞMAMAM İÇİN BENİ TEHDİT EDİYOR

Genç, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Genel Kurulun dünkü birleşiminde, "Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesinin (KEİPA) Ayrıcalık ve Bağışıklıklarına Dair Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısının" tümü üzerindeki görüşmelerde, konuşma talebinde bulunmasına karşın, birleşimi yöneten Başkanvekili Nevzat Pakdil’in kendisine söz vermediğini ileri sürdü.
     
     "(BEYNİMİZİN TASI ATIYOR) DEDİ"
      Başkanvekili Pakdil’in tutumunu eleştiren Kamer Genç, konuşma talebinde ısrar ettiğinde ise AK Parti’li milletvekillerinin zaman zaman yanına gelerek, kendisini tehdit ettiklerini iddia etti.
      Genç, "Bu tavırları devam ederse, mecburen Güney Kore’deki, Japonya’daki parlamentolarda olan kavgaların örneğini TBMM’de göreceksiniz. Dün, Balıkesir Milletvekili yanıma geldi, ’Beynimizin tası atıyor’ dedi. ’Atıyorsa, ne yapacaksan yap’ dedim. Meclis Başkanı’nı görev yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.
      Bağımsız Tunceli Milletvekili Genç, çok ciddi bir saldırı karşısında olduğunu, bir milletvekili olarak yasama faaliyetinde bulunmasının, "Cebir ve şiddetle" engellendiğini öne sürdü.
      Konuyu TBMM Başkanıyla görüşeceğini, bu amaçla Köksal Toptan’dan randevu talep ettiğini anlatan Genç, "Bunlar, majeste muhalefeti mi istiyorlar karşılarında?" diye sordu.
      "Ben buraya maaş alıp, oturmak için gelmedim" diyen Kamer Genç, Türkiye’nin çözülmesi gereken bir çok önemli sorununun olduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:10

İLGİLİ HABERLER