Asayiş
  • 16.10.2009 16:56

KANAL 7'DE ARAMALAR DEVAM EDİYOR

SADIK KAHRAMAN -İSTANBUL

Kanal 7 yönetimi adına bir açıklama yapan avukat Ersan Şen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakim kararıyla Kanal 7 binasında arama, soruşturma yönetmenine başvurulduğunu kaydetti. Avukat olarak aramalara iştirak ettiğini anlatan Şen, "Buradan yanlış anlaşılmalar çıkmakta. Yapılan bir baskın değildir. Yapılan iddia ortaya konulduğunda savcılık herkese hangi prosedürü işletiyorsa o prosedür kapsamında bir işlemdir. Bunun altında başka sonuçlar aramaya gerek yoktur.

Herkes suçlanabilir. Herkesin kendini savunma hakkı vardır. Kimseyi suçlu gibi göstermenin de gereği yok. Müvekkillerimizden, başta Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman Bey ve ortakları olmak üzere bir an önce bu işin sonuçlanmasını istemektedirler. İddia altında olan diğer insanlara işletilen prosedür neyse aynı şekilde o prosedüre kendileri de tabii olmaktadırlar" şeklinde konuştu.

Avukat Ersan Şen, sadece arama yapıldığını ve ilgili görülmesi halinde bazı evrak, belge ve bilgisayar kayıtlarına el konulabileceğini ifade etti. Aramaların akşam saatlerinde tamamlanmasını beklediklerini anlatan Şen, "Kolluk kuvvetin işlemi ne zaman tamamlanacaksa o zaman sonuçlanacaktır. Bizde soruşturmanın başladığı ilk andan bu arama prosedürü olmak üzere her konuda adli birimlere yardımcı olmaya devam ediyoruz.

Ancak arama dışında ve ilgili belgelere el konulması gerekiyorsa bizde bunda savunma hakkımızı koyacağız. Müvekkillerim, savunma vermeyi istediklerini her aşamada Ankara Savcılık makamına belirtmişlerdir. Bundan herhangi bir şekilde geri dönüş yoktur. Suçlu olmadıklarına inansalar da bunların bir an önce anlatılması ve meselenin berraklığa kavuşmasını istemektedirler. Ancak müvekkillerimin en büyük rahatsızlığı, kendilerine tarafsız yaklaşılması, eşit ve herhangi bir yanlı yayın yapılmaması konusunda en büyük endişe ve şikayetleri vardır. Eğer bu konuda herhangi bir rahatsızlık olmayacaksa zaten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu soruşturmayı sonuçlandıracaktır. Dava açılacaksa davaya katılacağız, açılmazsa takipsizlik kararı verilecektir" diye konuştu.

"Çalışanların evi arandı mı?" şeklindeki bir soruya ise Şen, "Müvekkili olduğum, Zekeriya Karaman ve diğer yönetim kurulu üyeleri ile sınırlıdır. Diğer çalışanların evlerinde arama olup, olmadığını bilmiyorum. Müvekkillerimin işyerlerinde arama yapılmaktadır. Burada, Fatih'teki diğer şirket binalarında yapılmaktadır. Arama çok yönlü şekilde yapılmaktadır. Adli soruşturma kapsamında bütün bilgi ve belgelere, bilgisayar kayıtlarına, her şeye bakılmaktadır. Ancak bildiğiniz gibi hassas bir konudur. Herhangi bir engelleme yoktur. Onun dışında evlerinde arama yapılacağı şeklinde bir yansıma olmadı bize. Sadece işyerleri ile sınırlı. Çünkü iddia işyerleri ile alakalı bir iddiadır. Basın yayın kuruluşları da bunu bilmektedir" dedi.

Avukat Şen, meselenin Almanya'daki Deniz Feneri Derneği davası kapsamında buraya yansıyan bir soruşturma olduğunu tekrarlayarak, "Bunun altında başka bir şey aramaya gerek yok. Bu iddia o kadar çok dallanıp, budaklandı ki bizde bir an önce neyse her şey gerçeği ile ortaya çıksın istiyoruz. Biz savunma hakkımızı kullanalım, sonuca varılsın, müvekkillerimde suçsuz olduklarını belirtmişlerdir. Bu dava sonuçlanınca her şey ortaya çıkacaktır. 08.30 sıralarından itibaren devam eden aramalar var. Aramayı 30-35 kişiden oluşan bir arama ekibi var. Ankara ve İstanbul'dan katılan kolluk kuvvetleri var" ifadelerini kullandı.

Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ın da binada olduğunu belirten Şen, "Kendisi makamında, görevinin başındadır. Şirket çalışanları da görevlerini sürdürmektedir. Basın hürriyetine yönelik yayının kesilmesi söz konusu değil. Netice faaliyetlerimizi engellemeyecek bir arama söz konusudur. Arananlar şirket kayıtları ile ilgili bilgi ve belgeler.

Soruşturmada savcılık makamı hazırlık tahkikatının soruşturmanın başı olarak istediği bilgi ve belgeleri incelemek için delil olması ihtimaline binaen alıp el koyabilmektedir. Kendilerini ilgilendiren belgelere el koyacaklardır" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:34

İLGİLİ HABERLER