Yaşam
  • 18.8.2004 02:14

KARADAĞLI'YA SEKS TUZAĞI KURAN KIZIN AİLESİ İLK KEZ KONUŞTU!..

Arkadaşı Deniz Karaca ile birlikte ünlü oyuncu Tamer Karadağlı’ya seks tuzağı kurup şantajla 150 bin dolar istediği iddia edilen Burcu Mercan’ın imam hatip lisesinde ortaokul ve lise birinci sınıfı dahil dört yıl eğitim gördüğü ortaya çıktı.

ANTALYA’nın Döşemealtı Beldesi’ne bağlı Kovanlık Köyü’nde oturan Mercan Ailesi, kızlarının başına gelen olaylar yüzünden gözyaşı döküyor. Çiftçi baba Ömer Mercan, kızlarının Antalya İmam Hatip Lisesi’nde dört yıl eğitimin ardından Gazi Lisesi’ni bitirdiğini, arkasından da Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü kazandığını söyledi. Mercan, okumak için Manisa’ya giden ve eğitimini tamamlayan Burcu’nun, daha sonra iş bulduğunu söyleyerek İstanbul’a yerleştiğini ifade etti. Kızını, ‘Namazını kılan, dindar biri’ olarak tarif eden baba Mercan, ‘Kızım, imam hatipten sıkıldı. Lise ikinci sınıfta Gazi Lisesi’ne aldırdım. Sonra üniversiteyi kazandı. Bize İstanbul’da iş bulduğunu ve oraya yerleştiğini söylemişti’ dedi. Aynı zamanda köy azası olan 46 yaşındaki Ömer Mercan, yüksek tansiyon ve şeker hastası olan eşi Kezban Mercan’ı kaybettikten sonra şimdiki eşi Hatice Mercan ile evlendiğini kaydetti.

TELEVİZYONDA TANIYAMADIM

Burcu’nun dört çocuğunun en küçüğü olduğunu söyleyen baba Mercan, ‘İki oğlum ve iki kızım var. Burcu en küçükleri. Öyle şeyler yapacak bir kız değildi. Onu tuzağa düşürdüler. Günlerdir kızımdan haber alamıyorum. Bu olayı herkesle birlikte televizyonlardan öğrendim. Televizyona çıkan kızımı tanıyamadım. Biz kim, Tamer Karadağlı kim? Onların yanına yaklaşmamız bile mümkün değil. Olanlara anlam veremiyorum’ diye konuştu. Telefon konuşmalarında 22 yaşındaki Burcu’nun arkadaşı Deniz Karaca’dan (23) sık sık bahsettiğini belirten baba Mercan, ‘Hatta Deniz’i de alıp Kovanlık Köyü’ndeki evimize getirdi. En son 26 Temmuz’da bizi arayarak burs kazandığını ve Amerika’ya gideceğini söyledi. Bir kaç gün sonra da televizyonlardan kızımın seks şantajına karıştığını öğrendim’ dedi.

Abla Emine Mercan ise asıl tuzağa düşenin kızkardeşi olduğunu ileri sürdü. Cezaevine konulan kızkardeşinin arkasından gözyaşı döken ablası Emine Mercan, ‘Tuzağa düşen benim kardeşimdir. Onun böyle işlere kalkışacağına inanmıyorum. Namazını kılan dindar biriydi’ diye konuştu. Annelerini kaybettikten sonra daha da yakınlaştıklarını söyleyen abla Emine Mercan, gözyaşları içinde şunları anlattı:

‘Kardeşim bunları yapacak kişi değil, onu kandırmışlardır. Deniz isimli o kız, kardeşim ile çok samimiydi. Birlikte gezerler, davetlere giderler ve birlikte yaşarlardı. Deniz’e çok bağlanmıştı. O ne derse yapar, sözünden çıkmazdı. Buraya bile getirdi o kızı. Ne olduysa onunla tanıştıktan sonra oldu. Belki de kardeşim Deniz’i kurtarmak için kendisini yaktı. Lükse düşkün değildi, fakat kendine bakmasını da bilirdi. Güzel ve temiz giyinirdi. Şimdi kardeşim cezaevinde, Karadağlı ise Amerika’ya gezmeye gidiyor. Burcu lisede okurken, başını kapatırdı. Hiç bir erkekle adı bile çıkmamıştı. Annem öldükten sonra sürekli Kuran okuyordu.’

ANNESİNİ ERKEN KAYBETTİ

Burcu, İmam Hatip’te okuduğu yıllarda, daha sonra ölen annesi Kezban Mercan’la birlikte görülüyor. Annesinin ölümünden sonra baba yeniden evlendi.

Köy evinden lüks davetlere

Ortaokul ve lisede başını örten Burcu Mercan, hem arkadaşları, hem de ailesi tarafından namazını kılan, dindar biri olarak tanınıyor. Burcu’nun Celal Bayar Üniversitesi’ndeki hayatının nasıl geçtiğine dair pek fazla bilgi yok ne yazık ki. Ailesine İstanbul’da iş bulduğunu söyleyerek çekip gidiyor. Ve bir gün televizyonda şantajcı olarak çıkıyor ailesinin karşısına. Yukarıdaki köy evinde başlayan yıllar, şimdilik hapishanede noktalanmış gibi görünüyor.

150 bin dolarlık şantaj

Çocuklar Duymasın dizisinin ‘Taşfırın erkeği’ Tamer Karadağlı ile kuzeni Abbas Karadağlı, Burcu Mercan ve Deniz Karaca’yla Mövenpick Oteli’nin 908 numaralı odasında birlikte oldu. Burcu, oyuncu Karadağlı’nın sevişme sahnelerini ve ilişkiyi kameraya kaydetti. Daha sonra Karadağlı’ya şantaj yapan Mercan, ‘Ya 150 bin dolar verirsin, ya da görüntüleri basına dağıtırım’ diye tehdit etti. Karadağlı’nın Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı şikáyet üzerine iki genç kadın polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki sorgunun ardından Mercan tutuklanırken, arkadaşı Karaca serbest bırakıldı. Bu gelişmeler üzerine basın toplantısı düzenleyen Tamer Karadağlı, ‘Ben eşimi aldattım. Nefsime yenik düştüm. Türk halkından ve tüm kadınlardan özür diliyorum’ diye açıklama yaptı. Diziden ayrılan ünlü oyuncu, eşi Arzu Karadağlı ile ABD’ye gitti. 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:46

İLGİLİ HABERLER