Asayiş
  • 23.8.2014 00:12

Karatecilerden 4 madalya

Erzurum’da yapılan 11.Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası’na 25 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcu katıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, turnuvada 8'i kadın 1 Erkek olmak üzere toplam 9 sporcu ile yer aldı. Diyarbakır ekibinin sporcuları 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya alarak büyük bir başarıya imza attılar. Daha önce önemli başarılara imza atan Amine Akçakmak, yıldızlar 35 kiloda 3 altın madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı. ilk maçı 4-0 ikinci maçı 4-0 üçüncü maçı ise 9-0 ve finalde milli takım sporcusunu 3-0 gibi net skorla yenerek altın madalyayı alan Amine, böylece hiç bir rakibine puan vermeden hedefe ulaştı. Yıldızlar 42 kiloda yarışan İremnur Yazar, ilk turu bay geçti. 2. turda Azeri rakibini 3-2, üçüncü turda milli takım sporcusunu 3-0, 4. turda ise Ermeni rakibini 6-0’lık net skorla yenerek finalle kaldı. Yazar, finalde daha önce 2 defa yendiği milli takım sporcusuna karşı son saniyelerde verdiği puanla 1-0 yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

İREMSU VE ZEYNEP’TEN MADALYA
Yıldızlar +54 kiloda dövüşen İremsu Akşahin ise ilk turda Ermeni rakibin 8-0, ikinci turda milli takım sporcusunu 4-3 üçüncü turda başka milli takım sporcusunu 6-1 gibi net bir skorla yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde başka bir milli takım sporcusuyla karşılaşan İremsu maçı kaybedince final şansını kaybederek üçüncülük maçına çıktı. İremsu, rakibine karşı üstün bir performans sergileyerek bronz madalya kazandı.
Minikler 25 kiloda tatemiye çıkan Zeynep Akçakmak ilk rakibini 6-1, ikinci rakibini 3-2, üçüncü rakibini 4-0 yenerek finale kaldı. Zeynep finalde rakibine yenilince gümüş madalya ile yetindi.

ANTRENÖR YAZAR: “AMACIMIZA ULAŞTIK”
Antrenör Ahmet Yazar, sıkı bir şekilde hazırlandıkları şampiyonadan başarı ile dönmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Yazar, ”Çocuklarımızın üstün performansından dolayı hepsini kutlarım .Özellikle son 3 yılın şampiyonu olan Amine Akçakmak her zaman o kürsünün zirvesinde olacağım demesi ve hiç durmadan çalışarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kulübüne Diyarbakırımıza Avrupa ve Dünya şampiyonluğunu getirmek istemesi bizi daha çok mutlu etti. Bu hafta sonu Batman'da yapılacak olan doğu güneydoğu illeri bölge şampiyonasında aynı başarıyı getirmek için çalışmalarımıza başladık. Ama asıl hedefimiz ise Ekim ayında yapılacak olan Türkiye şampiyonasına sıkı bir şekilde hazırlanarak Avrupa şampiyonasına bu yıl mutlaka sporcu göndermektir. Sağladıkları maddi ve manevi katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyespor Kulübü eşbaşkanları İhsan Avcı, Amine Demir ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:23

İLGİLİ HABERLER