Gündem
  • 13.2.2008 00:15

KARAYILAN'DAN ADINA YARAŞIR SİNSİ BİR PLAN!..

Irak'ın Kuzey'inde bulunan terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan'dan akıl almaz deney...

Türkiye'nin kararlı tutumu bölücü örgütü böldü. Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre örgüt içinde ciddi bir iç çatışma yaşanmaya başladı. Teslim olan bazı örgüt üyelerinin güvenlik güçlerine, örgütün lider kadroları arasında yönetimi paylaşma konusunda çatışma yaşandığına dair önemli bilgiler verdiği öğrenildi.

Verilen bilgiler arasında bir tanesi oldukça dikkat çekici. Irak'ın Kuzeyi'nde bulunan Terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan'ın takip edilmediğini ilginç bir yöntemle denedi. İddiaya göre uydudan takip edildiğinden şüphe eden Karayılan cep telefonunu korumasına vererek 'bulundukları yere yakın bir tepeden telefonu açıp kendisini araması' talimatı verdi. Talimat gereğini yerine getiren koruma telefonu açtıktan kısa süre sonra hava kuvvetleri tarafından uçak ile vuruldu. Bir bomba ile hayatını kaybeden PKK'lı koruma Karayılan tarafından ölüme gönderildiğinden habersizdi.

Alınan bilgiye göre Karayılan bu olaydan sonra cep telefonu kullanmayı bıraktı.

Türkiye'nin bölücü teröre karşı sosyal, siyasal ve askeri alanda yürüttüğü mücadele, örgüt üzerinde çok büyük bir baskı oluşturdu.

Özellikle Türk silahlı kuvvetlerinin hava operasyonlarının, örgütte moralman çöküntüye sebep olduğu ve militanlar arasında büyük bir panik havasının oluştuğu öğrenildi.

Hava operasyonlarının ardından çok sayıda teröristin örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğu da alınan bilgiler arasında.

Bu arada terör örgütü militanlarından Murat Karayılan'nın yanından kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan bazı teröristlerin, güvenlik güçlerine PKK içinde yaşanan iç çatışmalarla ilgili çok önemli bilgiler verdiği ortaya çıktı.

Samanyolu

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:52

İLGİLİ HABERLER