Gündem
  • 18.3.2024 15:44

Kassam'ın yiğitleri İsrail'in korkaklarını böyle vurdu

Filistin Direniş grupları, baskın yapan İsrail işgal güçleriyle ve onların Gazze Şeridi'ndeki mevzileriyle yüzleşmeye ve onlara saldırmaya devam ediyor.

Savaşın 163. gününde Filistin Direnişi, sınırlı saldırıların ardından Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta çeşitli noktalarda İsrail işgal güçleriyle şiddetli çatışmalara devam ediyor.

Filistin medyası Pazar akşamı Han Yunus'taki batı kampında Direniş savaşçıları ile İsrail işgal güçleri arasında yoğun çatışmaların devam ettiğini bildirdi.

Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, Gazze'de tutulan esirlerle ilgili "İsrail"e "İsrailli Nazi varlığı, halkımıza tattırdığı bardağın aynısını, esir askerlerinin de tadına bakıyor" başlıklı resimli bir video mesaj gönderdi.

Resim, kuşatma altındaki Gazze'deki Filistin halkının, devam eden İsrail saldırganlığı nedeniyle katlandığı ölüm, yıkım ve açlık nedeniyle katlandığı trajik durumu tasvir ediyor; bu saldırı aynı zamanda Şerit'teki Filistin Direnişi tarafından tutulan esirleri de etkiliyor.

Bu arada Filistin İslami Cihad (PIJ) hareketinin askeri kanadı Kudüs Tugayları, savaşçılarının merkezi valiliğin doğusundaki İsrail işgal askerlerinin mevzisine havan toplarıyla saldırdığını duyurdu.

Tugaylar ayrıca Direniş savaşçılarının Gazze Şehri'nin doğusunda bir casusluk operasyonu sırasında İsrail'e ait Sky Lark keşif uçağını düşürdüğünü doğruladı.

El Aksa Şehitleri Tugayları ise yaptığı kısa açıklamada, Han Yunus kentindeki ilerleme ekseninde savaşçılarının baskın yapan İsrail işgal askerleriyle şiddetli çatışmalara girdiğini doğruladı.

Açıklamada, Direniş savaşçılarının, merkezi valiliğin doğu ekseninde İsrail işgal askerlerinin mevzisine ağır kalibreli havan toplarıyla saldırdığı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2024 15:50

İLGİLİ HABERLER