Yaşam
  • 14.11.2006 10:35

KAYSERİ'NİN MEŞHURLARI KİTAPLAŞTI!..

Kayseri'nin siyaset, ekonomi, sanat, spor ve bilim dünyasında isim yapmış kişilerin hayat hikayeleri ve özel anıları, "Kayseri Meşhurları" kitabında toplandı.

İrfan Birol, Emir Kalkan ve Murat Yerlikhan'ın yazdığı "Kayseri Meşhurları" kitabı, Mazaka Yayınları tarafından yayınlandı. Çoğunluğu hayatta olan 188 Kayserilinin hayat hikayelerinin ve özel anılarının kaleme alındığı kuşe kağıda basılan 610 sayfalık kitap, 2 bin adet basıldı. Kitabın yazarlarından İrfan Birol, yaptığı açıklamada, uzun bir süredir üzerinde çalıştıkları kitapta, Türkiye'de iz bırakan Kayserililerin hayat hikayelerinin ve ilginç anılarının yer aldığını söyledi.

İrfan Birol, yaşayan ünlülerin çoğuyla yüz yüze söyleşiler yaptığını ve nostaljik fotoğraflarla bu söyleşileri zenginleştirdiğini kaydetti. Kitapta Alaeddin Keykubat'tan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e, Ahi Evren'den Cemil Baba'ya kadar 188 ünlü Kayserili, tarih, basın, bilim-bürokrasi, ilahiyat, iş dünyası, sanat, sivil toplum, siyaset, spor ve tasavvuf konu başlıklı 10 ayrı bölümde toplandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 00:28

İLGİLİ HABERLER