Yaşam
  • 14.11.2006 10:33

ECEVİT'İN İSMİ ANKARA'DA HANGİ BULVARA VERİLECEK?..

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'li meclis üyeleri, eski Başbakan ve DSP Onursal Başkanı merhum Bülent Ecevit'in isminin Ankara'da bir bulvara verilmesi için önerge verdi.

 
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında birçok konu görüşüldü. Bu arada eski Başbakan Bülent Ecevit'in isminin başkentte bir bulvara verilmesi için CHP'li meclis üyelerince önerge verildi.

Bülent Ecevit'in taş portresinin yapılmasını da öngören önerge, Başkan Gökçek tarafından İsimlendirme Komisyonu'na havale edildi. Daha sonra bazı CHP'li meclis üyelerinin eleştirilerini cevaplandıran Gökçek, Atatürk Bulvarı'nda yaptıkları alt geçitten vatandaşların rahatsız olmadığını belirterek, Ankara'da kendisi aleyhine çalışan kadrolu eylemciler olduğunu öne sürdü. Gökçek, "Ankara'da bir gazetenin Ankara eki Atatürk Bulvarı'ndaki büyükelçilikleri arıyor. Elçilere 'Siz şikayette bulunun biz manşet yapalım' teklifi yapıyorlar. Bunu bana Avusturya ve Polonya büyükelçileri söyledi" dedi.


Bu arada CHP'li meclis üyesi Yaşar Çatak'ın Ankara'da bir caddeye üst geçit yapılması için teklif vermesi ise Başkan Gökçek'in sert tepkisine neden oldu. Gökçek, bir üst geçidin maliyetinin 300 bin YTL olduğunu belirterek, "Ankara'da önemli yerlere üst geçit yapıyoruz. Ama kimse geçmiyor. Eğer biz her caddeye üst geçit yaparsak, o zaman yılda üst geçitlere 9 milyon YTL ödemiş oluruz. Her yere üst geçit yapamayız" diye konuştu.


Öte yandan Gökçek, Batman ve Şırnak'ta meydana gelen selden dolayı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yardımları konusunda meclis üyelerini bilgilendirdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 00:28

İLGİLİ HABERLER