Sağlık
  • 14.3.2020 22:58

Kıçını kağıt ile silen Amerika ve Avrupalılar taharet musluklu klosetlere hücum etti

Dünya tuvaletleriyle Türkiye'deki tuvaletler arasındaki en büyük fark, hiç kuşkusuz taharet musluğu. Çoğu zaman tuvalete girip işinizi gördükten sonra elinizi önce sağa atarsınız, sonra sola atarsınız. Bir de bakarsınız ki musluk falan yok! İşte dehşete düşülen bir nokta…
Hele hele susuz temizliğe inanmıyorsanız, yandınız! Günü kendinizi pis hissederek geçirirmek zorunda kalırsınız.

Yurtdışındaki tuvaletlerde taharet musluğu bulunmadığından, genellikle mutlaka tuvalet kâğıdı bulunuyor. Tuvaletlerini yaptıktan sonra; tuvalet  kâğıdıyla olabildiğince temizliyorlar. Sonra da doğruca duşa giriyorlar. Yani sabah veya akşam, ne zaman tuvalete giderdiklerine bağlı olarak duşlarını alıyorlar.
Tabu bütün gün kıçları pislikle dolaşıyorlar..

Avrupa ve Amerika'nın geneldeki temizlik anlayışı bu.. Hergün düzenli duş almalarının sebebi de zaten kıçlarının b.klu olması..
Kağıtla silip tam temizlemedikleri kıçlarının kokusu için de her yerlerine sprey sıkma sebepleri de bu..
Müslümanların taharetlenmesini inceleyen İngiliz bilimadamları, su ile taharetin kağıt ile taharetten kat kat doğru ve hijyenik olduğuna karar verdi.

 İngiliz bilim adamları açıkladı: tuvalet kağıdı,gerekli görülen temizlik için yüzde yüz yeterli değil Tuvaletinizi yaptıktan sonra suyla yıkamazsanız, yeteri kadar temizlenmiş olmuyorsunuz. Bundan beş yıl önce  dünyaca ünlü bir Belçika firması Avrupa’nın tuvaletine ‘Suyu seviyorum!’ sloganıyla el atmış Belçika, Almanya, İtalya, Yunanistan gibi ülkelere  taharet musluklu alafranga tuvalet geliştirmişti. Lakin bundan tam 35 yıl önce İsviçre’de de benzer yöntem tercih edilmeye başlamıştı.

İngiliz bilim adamları susuz temizliğin mümkün olmadığını halka ilginç bir yöntemle kanıtladı:

Yere bitter çikolatası sürüp kuru kağıt peçeteyle bunu yerden temizlemeye çalışan bilim adamları, yüzde yüz temizliğin ancak su yardımıyla gerçekleştiğini göstererek ‘susuz temizlik mümkün değil’ dedi.

Koronavirüsün temizlikten özellikle elleri yıkamamamadan yayıldığı keşfeden Amerika ve Avrupa, şimdi Taharet musluklu klozetlere saldırdı. satışlar bir anda patladı.
Euronews bu konuda şu haberi geçti..

Amerika'da yoğun ilgi görüyor! Satışları yüzde 50 arttı

Koronavirüs salgını Çin dışında yayılmaya devam ederken birçok ülkede oluşan panik havası süpermarketlerde özellikle de temizlik ve hijyen raflarında etkisini gösteriyor. Taharet musluklu tuvaletlerin satışların da yüzde 50 artış olduğu belirtildi.

ABD merkezli Brondell şirketi farklı modellerde klozet üreten bir firma. Şirketin taharet musluklu klozet satışlarında son günlerde sert bir yükseliş göze çarptı. Business Insider'a konuşan şirketin sözcüsü Daniel Lalley, Amazon'da her iki dakikada bir taharet musluklu klozet sattıklarını, günlük ise ortalama bin satış gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şirketin Başkanı Steven Scheer da "Bazı ülkelerde görülen tuvalet kağıdı savaşından sonra tuvalette su ile temizlenmeyi teşvik eden ve faydalarını anlatan geniş bir kitle ortaya çıktı." dedi.

 Sadece Brondell şirketi değil taharet musluklu klozet üreten diğer firmalarında satışlarında artış olduğu gözlendi.

Siteye konuşan Hygiene for Health şirketi yöneticilerinden biri de taharet musluklu satışlarında yüzde 50 artış olduğunu söyledi. Şirketin GoBidet 2003C modeli klozeti Amazon'da 146 dolara satılıyor.

Güncellenme Tarihi : 15.3.2020 00:35

İLGİLİ HABERLER