Gündem
  • 5.3.2009 20:32

KILIÇDAROĞLU ALACAĞI OYU TAHMİN ETTİ

İSTANBUL - Kılıçdaroğlu, Aydın Üniversitesi'nde katıldığı konferansta yaptığı konuşmada,İstanbul'u dünyanın önde gelen metropolleri arasına sokmak için çeşitli projeler hazırladıklarını söyledi.
Kentin en büyük sorunlarından biri olan ulaşımın tek çözümünün metro olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Geçen yüzyılda metro gündemimizde ancak bugüne kadar yapılan metronun toplam uzunluğu 12,5 kilometredir. Biz 5 yılda 80 kilometre metro hattı kurarak ulaşımda yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Böylece halkımız akaryakıttan ve zamandan tasarruf sağlayacaktır'' diye konuştu.
Konferansta öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ''Yolsuzluk dosyaları açıkladınız. Bunları neden yargıya teslim etmiyorsunuz? Bağımsız Türk yargısına güvenmiyor musunuz?'' sorusuna, ''Türkiye'de yargı bağımsızlığı yok. Yargı bağımsızlığına inanan var mı aranızda? Bunu ben söylemiyorum, Türkiye Barolar Birliği, Avrupa Birliği (AB) ilerleme raporları, uluslararası kuruluşlar söylüyor'' yanıtını verdi.
Kılıçdaroğlu, ''Ankara'dan neden aday olmadığı'' ile ilgili soruya ise Ankara'da daha önce belediye başkanlığı yapan Karayalçın'ın kent için önemli bir marka olduğunu belirterek, kamuoyu yoklamaları sonucunda ise İstanbul'dan aday yapıldığını kaydetti.
Öğrencilere yönelik projeleriyle ilgili soruya da Kılıçdaroğlu, kentteki öğrenci yurtlarının artırılması için önemli çalışmalar yapacaklarını, üniversiteler ve KİPTAŞ'la ortak hareket ederek 3 yıl içinde İstanbul'da öğrenci yurdu sorununu çözeceklerini savundu.
Kılıçdaroğlu, ''partisinde yolsuzluk tespit edilmesi durumunda tavrının ne olacağının'' sorulması üzerine de ''Hırsız hırsızdır, hırsızın sağcısı solcusu olmaz. Yolsuzlukla mücadelenin topluma erdem kazandıracağı düşüncesindeyim'' dedi.
Konferansın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, yüzde 50 oy alacağına ilişkin yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine, ''Ben yüzde 40 veya üzerinde oy alacağımı düşünüyorum. Topbaş'ın kendi oy oranıyla ilgili düşüncesine saygı duymak gerekir. Topbaş'ın yüzde 50 oy alacağına ilişkin tahmini de bence gerçeği yansıtmıyor. Tabii bunlar benim gözlemim. Buna İstanbullular karar verecek'' değerlendirmesinde bulundu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:32

İLGİLİ HABERLER