Asayiş
  • 6.12.2010 20:23

KOCA ÇELİK KASAYI BÖYLE ÇALDILAR

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Ankara'nın Çankaya, Keçiören, Sincan ve Etimesgut ilçelerindeki alışveriş merkezleri ve iş yerlerinden hırsızlık yaptıkları tespit edilen bir şebekeyi takibe aldı. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yapılan takibin ardından Mamak Mehmet Ali Altun Caddesinde bir otomobile düzenledikleri operasyon ile zanlılar Soner C., Sinan G., Muhammed D. ve Yasin K.'yı gözaltına aldı.

Zanlıların yakalandığı otomobilin içinde polis ekipleri kar maskeleri, eldivenler, demir levyeler, büyük demir kesme makasları, açılmış bir çelik kasa ve çok miktarda bozuk para buldu. Zanlıların yaptıkları hırsızlıklarda çaldıkları lüks otomobilleri kullandıkları belirlendi. Zanlıların yakalanmamak için aileleri ile görüşmedikleri ve aynı yerde bir günden fazla kalmadıkları tespit edildi.

Şebekenin çaldıkları otomobillerle birlikte toplam 500 bin TL değerinde hırsızlık gerçekleştirdiği belirlendi. Zanlıların daha öncede market hırsızlıkları nedeniyle yakalandıkları ve 6 ay hapis yattıkları anlaşıldı.

Zanlıların son iki ay içerisinde yaklaşık 23 işyerinden kasa ve otomobil hırsızlığı gerçekleştirdiği tespit edildi. Zanlıların hırsızlık gerçekleştirecekleri işyerlerini önceden izledikleri ve ardından sabah 04.00-05.00 saatleri arasında hırsızlığı gerçekleştirdikleri ortaya çıkarıldı. Zanlıların hırsızlık yapacakları işyerinin bulunduğu sokağın girişlerine gözcü koydukları ve her hangi bir olumsuz durumda kaçmak için otomobillerini çalışır beklettikleri tespit edildi. Zanlıların sorgularında hırsızlığı gerçekleştirmeden önce de ''enerji içecekleri ve cesaret verici haplar'' kullandıklarını söyledikleri öğrenildi. Zanlılar polis sorguların ardından adliyeye sevk edildi.

BAYAZIT CEBECİ-DEMET SOYUÇOK-ANKARA



Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 00:55

İLGİLİ HABERLER