Sağlık
  • 21.6.2006 10:58

KOCAMI CANIM ÇEKMİYOR!..

GÜZİN ABLA

Kocama karşı istekli değilim

Abla, inan bir gün gelip de bu tarz bir problemi sana danışacağımı hiç düşünmemiştim. Eşimle bir yıldır evliyiz; üç senelik beraberliğimiz, iki buçuk senelik de cinsel hayatımız var. Sorunum kocama karşı evlenmeden önceki gibi istekli olamamam. Evliliğin getirdiği sorumluluklar, çalışma hayatı, hayatımızı sürdürmek ve evliliğimizin bir düzene oturması için gösterdiğim çabalar, planlar cinsellikle ilgili isteklerimi öldürüyor. Cinsel yönden tatmin olamamam bizi strese sokuyor. Bazı geceler sabahlara kadar uykusuz kalıyorum.

Eşime evliliğin sorumluluklarını paylaşmamız gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Ayrıca cinsel açıdan beni yönetmesi ve bu halimi geçirecek yeni yöntemler bulması konusunda da sürekli konuşuyorum. Ama üç gün çabalasa dördüncü gün eski haline dönüşüyor. Evde TV karşısına geçince dünyayı unutuyor, ev işleriyle ilgili ricalarımı bir robot misali yerine getirip iki kelime etmeden TV izlemeye gidiyor. Ya da bilgisayar oyunlarına kendini yeniden kaptırıyor. Bense yaşamı paylaşmak, şefkat görmek, sevgimin karşılığını en azından gözlerinde, bakışlarında hissetmek istiyorum. Bunlar olmayınca cinsellik de olmuyor... Üstelik o zaman zaman çeşitli videolar izleyip tatminsizliğini bir şekilde gideriyor. Bunu anlayınca ben de beynimden vurulmuşa dönüyorum. Çok çaresizim. Lütfen beni cevapsız bırakma. Cevabın benim için çok önemli.

RUMUZ: ÇARESİZ MİMOZA


Kızım son zamanlarda pek çok evlilikte bu sorun yaşanıyor. Bazen erkek, bazen de kadın; yaşamın zorlukları, evlilik hayatının getirdiği sorumluluklar ve monotonluk sonucu birbirine karşı ilgisizlikten ve de cinsel yaşamlarından yakınır oldular. Yaşam şartları, beklentilerin giderek artması nedeniyle, her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. Beklentiler arttıkça ve karşılanmadıkça, mutsuzluk da artıyor. Genellikle karı-koca birlikte çalışsalar da beklentileri karşılamak, her zaman mümkün olmuyor. Özellikle kadının hem işte, hem evde can siperane çalışıp didinmesi, çabuk yıpranmasına, sinir bozukluğuna, aşırı yorgunluğa hatta sağlık sorunlarına neden oluyor. Bir de buna evde eşinin uzak ve ilgisiz kalması, TV ya da maç merakı, bilgisayar tutkusu eklenince, karı koca arasına gerçekten çok ciddi bir soğukluk giriyor.

Ne yazık ki günümüz gençleri, evliliğe hiç hazırlıksız balıklama dalıveriyorlar. Özellikle de cinsel eğitim açısından, evliliği mutlu bir şekilde götürecek yeterli bilgiye sahip olamadıkları için, her iki taraf da kısa sürede birbirlerine karşı heyecanlarını ve sevgilerini yitiriveriyorlar.

Gördüğüm kadarıyla sen elinden geleni yapıyorsun kızım. Eşin seni anlamak istemiyor. Şu yaz aylarından yararlanıp, kısa da olsa tatile çıksanız, flört günlerinizi yakalayabilir misiniz acaba?

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:45

İLGİLİ HABERLER