Yaşam
  • 1.5.2007 00:14

KORKUTAN OLAY: BİR ANDA 236 ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ!..

Ankara'nın Çubuk ilçesinde taşımalı eğitim gören 236 öğrencinin zehirlendiği ifade edildi.
      Edinilen bilgilere göre başta Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Yukarıçavundur İlköğretim Okulu öğrencileri başta olmak üzere Çubuk'taki ilköğretim okullarında taşımalı eğitim gören öğrenciler, baş dönmesi, mide ağrısı, kusma ve yüksek ateş şikayeti ile Cubuk Devlet Hastanesine götürüldü.
      Bir yemek firması tarafından dağıtılan yemekleri yedikten sonra zehirlendikleri ileri sürülen öğrencilerden bir kısmı ilk tedavilerinin ardından evlerine gönderildi. Bazı öğrenciler ise hastanede gözlem altında tutuluyor.
      Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
     
      BAŞHEKİM ZİYA ALBAYRAK: "236 ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN, ZEHİRLENME KORKUSU İLE HASTANEMİZE GELDİ"

      Ankara'nın Çubuk ilçesinde taşımalı eğitim gören 236 öğrenci ve öğretmen zehirlenme belirtisiyle hastaneye kaldırıldı.
      Edinilen bilgilere göre, başta Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Yukarıçavundur İlköğretim Okulu öğrencileri olmak üzere Çubuk'taki ilköğretim okullarında taşımalı eğitim gören öğrenciler ile bazı öğretmenler, baş dönmesi, mide ağrısı, kusma ve yüksek ateş şikayeti ile Çubuk Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
      Bir yemek firması tarafından öğle yemeğinde dağıtılan tavuk dönerinden zehirlendikleri ileri sürülen öğrencilerden bir kısmı ilk tedavilerinin ardından evlerine gönderildi. Bazı öğrenciler ise hastanede gözlem altında tutuluyor.
      Çubuk Devlet Hastanesi Başhekimi Ziya Albayrak, 236 öğrenci ve öğretmenin hastanelerine zehirlenme kuşkusu ile müracaat ettiğini, bunların yüzde 10'luk bölümünde zehirlenme tespit edildiğini açıkladı.
      Albayrak, "236 öğrenci ve öğretmen hastanemize zehirlenme kuşkusu ile müracaat etmiştir. Durumu ağır bir hastamız yoktur. Bazı öğrencilerimiz ilk tedavilerinin ardından evlerine gönderilmiştir" diye konuştu.
      Öğrencilerin bir kısmının hastanede gözlem altında tutulduğunu ifade eden Albayrak, yataklarının yetmemesi nedeniyle Çubuk İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda da hasta tedavi ettiklerini söyledi.
      Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER