Medya
  • 1.7.2010 07:44

KÖTÜ KARNEYE LEMAN'DAN GÖRÜLMEDİK ÖDÜL...

Eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle bir kez daha ortaya çıkan karne sendromu, öğrenciler ile aileleri karşı karşıya getirmeye devam ediyor. Mizah dergisi Leman bünyesinde faaliyet gösteren "Leman Bisiklet Kulübü", bu durumdan dolayı mağdur olan öğrencilere ilginç bir kampanyayla yardım eli uzattı.

"En kötü karneye bisiklet" sloganıyla hareket eden "Leman Bisiklet Kulübü"nün (LBK) sözcülüğünü de üstlenen Leman Dergisi Yazıişleri Müdürü Zafer Aknar, kampanyayla ilgili Vatan'ın sorularını yanıtladı.

İşte Aknar'ın sorularımıza esprili üslubuyla verdiği yanıtlar...

Neden böyle bir kampanya yapma ihtiyacı duydunuz?
Leman dergisi yıllardır “en kötü karneye bisiklet” kampanyasını yapıyordu. Bu yıl, kampanya biraz şekil değişti, Leman Bisiklet Kulübü(LBK), işe maydanoz oldu...
Neden sorusuna gelince, karnesi kötü olmak toplumsal bir ayıp ve dışlanmışlık yaratıyordu.. Çarpık eğitim sistemini sorgulamak yerine, öğrencilerin karnesindeki zayıfları sorgulamak bize insafsızlık gibi geldi.. Bu çarpıklığa dikkat çekmek istedik.. En son SKS midir nedir, onun kaldırılması, bu işleri yönetenlerin akıllarının ne kadar havada olduğunu gösterdi zaten

Çok yüksek bir puanla Harvard'ı kazanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün oğlu Emre de LBK'ya üye olabilir mi?
Bildiğim, en son Harvard’ı 800 üzerinden 800 puanla kazandığı.. Bize yaramaz yani.. Ama Tanrı tüm LBK üyelerine cumhurbaşkanı oğlu olmayı nasip etsin.. Amin..

LBK üyelerinin öğrencilik hayatı nasıldı?
Öyle bir istatistik yapmadık ama çarpık eğitim sistemine karşın bir şeyler yaptılarsa bravo yani.. Biliyorsunuz daha önce Leman dergisi ÖSS’de (en son adını boyle hatırlıyorum, şimdi bir sürü adı var) en kötü puan denemesi yapmıştı. Yani Öss o kadar saçma bir sistem ki, en iyi olmak da saçma ve zor, en kötü olmak da.. Bu nedenle tüm Lbk kankadır.. İyi olanlar üzülmesin yani..

LBK fikri nerden çıktı? Amacınız nedir?
Lbk fikri benden çıktı. Çıkmaz olaydı diyeyim..mi..diyeyim.. Çok basit bir düşünceyle, yola çıktık.. Herkes bisiklet kullansın.. Öyle bisiklete özel bir anlam yüklemiyoruz.. Bisiklet bisiklettir.. Günlük hayatın bir parçası olmalıdır.. Derdimiz bu..

Ne gibi etkinlikler gerçekleştiriyorsunuz?
Etkinlik falan cok anlamsız.. Hayatın kendisi zaten etkinliklerden oluşuyor.. Bunun içine bisikleti koydunuz mu alın size tepe tepe etkinlik.. Bisiklet bir ulaşım aracı, arazi aracı değil..ki..canı isteyen çicek böcek toplamaya çıksın tabii.. Ama Lbk istiyor ki bisiklet caddeleri işgal etsin..

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:19

İLGİLİ HABERLER