Asayiş
  • 17.5.2013 17:32

Kumarcılara bedava uçak bileti

Lüks villalara yapılan operasyonda organize bir şekilde kumar oynattıkları tespit edilen 13'ü kadın 36 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında kumar masalarının imalatında çalışan kişiler, krupiye kadınlar ve kumarhane işletmecilerinin bulunduğu öğrenildi.

YAKLAŞIK 2 BİN KİŞİYE KUMARDAN İŞLEM YAPILMIŞTI

Ahlak ve Kumar Büro Amirliği tarafından başlatılan kumar oynatan kişilerin tespit edilmesi için 6 ay önce başlatılan soruşturmada savcılık talimatıyla 36 kişinin telefonları dinlemeye alınmıştı. Bu dinlemeler sırasında polis, İstanbul'un 17 ilçesinde tespit ettiği 17 kumarhaneye tam 43 kez baskın yapmıştı. Baskınlarda kumar oynadıkları tespit edilen yaklaşık 2 bin kişi hakkında kumar oynamak suçundan işlem yapılmıştı. Yapılan telefon dinlemeleri sırasında bu kişilerin başka illerden İstanbul'da kumar oynamak isteyen müşterilerine, uçak bileti gönderdikleri ve tüm otel masraflarını karşıladıkları öğrenilmişti. Son zamanlarda kumarhane işletmecilerinin baskınların artması üzerine müşterilerini Kıbrıs'a götürdükleri tespit edilmişti.

İLK DEFA İMALATHANEYE BASKIN YAPILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda ilk defa kumar masalarının yapıldığı bir işletmeye de baskın yapıldığı öğrenildi. Marangozhaneye yapılan baskında imalat aşamasında olan çok sayıda poker masası ele geçirildi. Polis ayrıca bu imalathanede çok sayıda oyun pulu buldu.

Yetkililer gözaltına alınan kişilerle ilgili soruşturmanın sürdüğünü savcılıktan ek gözetim izni alınan şüphelilerin işlemlerinin bitmesinin ardından mahkemeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:15

İLGİLİ HABERLER