Dünya
  • 4.1.2007 00:32

MAĞARADA SIKIŞAN KADININ ARKASINDAKİ 23 KİŞİ MAHSUR KALDI!..

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde, yılbaşında bir mağara gezisine katılan aşırı şişman bir kadının mağarada sıkışması nedeniyle, arkasındaki 23 kişi 12 saat mahsur kaldı.

Rehberler eşliğinde ziyaret edilen Western Cape bölgesindeki Cango mağarasının işletmecilerinden Hein Gerstner, mağaranın ''aşk tüneli'' adı verilen bölümünde yerel saatle öğleye doğru sıkışan kadının ancak gece yarısına doğru kurtarıldığını söyledi.
 
''Gerçekten şişman bir kadındı'' diye konuşan Gerstner, kadını gişeden biletini alırken gezide sorun yaşayabileceği konusunda uyardıklarını, ancak geziye katılmaktan vazgeçiremediklerini belirtti.
 
Kadının kurtarılması için komşu kentlerdeki kurtarma ekiplerinin de seferber olduğu kaydedildi.
 
Kadın mağarada sıkıştığı sırada arkasında bulunan ve 12 saat mağarada kalan 23 kişiye, kurtarma operasyonu sırasında battaniye, su ve çikolata verildi.
 
23 kişi arasında astım ve şeker hastası 2 çocuk da bulunuyordu.
 
Gerstner, kadının hastaneye kaldırıldığını belirterek, ''Mağarada arada sırada sıkışanlar oluyor ve bunları 1-2 saat içinde kurtarıyoruz, ancak böylesi başımıza gelmemişti. Burada 40 yıldır rehberlik yapanlar var, asla böyle bir şey görülmemiş'' dedi.

/CNN Türk

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:16

İLGİLİ HABERLER